«Οριστικά το Ειρηνοδικείο Αράχοβας στο Δήμο Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας»Άλλη μία κλασσική περίπτωση που η τοπική κοινωνία αναζητά τις λύσεις για τη διευκόλυνσή της και για την προστασία των πολιτών της από την ταλαιπωρία.
Υπό το φόβο κατάργησης ή συγχώνευσης του ειρηνοδικείου της Αράχωβας στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου «Καλλικράτη» και στη δικαιοσύνη για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του υπουργείου και την οικονομία κλίμακας κατά κύριο λόγο, την αρμοδιότητα στέγασης και λειτουργικών δαπανών αιτήθηκε -για τους συγκεκριμένους ευνόητους λόγους- ο Δήμος  Δ-Α-Α.
Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Θηβαίου για το θέμα καθώς μεσολάβησε και πέτυχε την ευνοϊκή για την περιοχή ρύθμιση μέσω επαφών με το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από επαφές του βουλευτή Νίκου Θηβαίου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Σάρλη και με το Υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο ανήκει το Ειρηνοδικείο Αράχοβας, το Ειρηνοδικείο Αράχοβας παραχωρείται στο Δήμο Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας για την κάλυψη στεγαστικών και λειτουργικών του αναγκών.
Ικανοποιείται, λοιπόν, το αίτημα που έθεσε ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας σε πρόσφατη συνάντησή του με τον βουλευτή για το συγκεκριμένο κτίριο.
Η σχετική ρύθμιση αναφέρεται στο κατατεθέν ν/σ κατά της φοροδιαφυγής του Υπουργείου Οικονομικών, στόχος της οποίας είναι η αξιοποίηση ανενεργών δημόσιων κτιρίων και η ικανοποίηση αντίστοιχων αιτημάτων και άλλων δήμων της χώρας.
Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας,
Νίκου Θηβαίου

εφημερίδα ΔΙΑΒΗΜΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου