...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

26.12.17

Μια ξεχωριστή και όμορφη βραδιά στο πνεύμα των Χριστουγέννων πρόσφερε η Εστίας ΜητέραςΜία πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική βραδιά διοργάνωσε η Εστία Μητέρας στη Λιβαδειά στην αίθουσα του Ιδρύματος «Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση».
Η φετινή καθιερωμένη εκδήλωση για το τσάι, πλαισιώθηκε από μια θεατρική παράσταση την επιμέλεια της οποίας είχε ο εκδότης και θεατρικός συγγραφέας Πέτρος Χουτζούμης.
Η θεατρική ομάδα αποτελούμενη από τον Γιώργο Αγραφιώτη την Αικατερίνη Ζαχείλα, την Ελπίδα Σαραντίδου και τον Γιώργο Μαυρουδή παρουσίασαν την πολύ ενδιαφέρουσα μονόπρακτη κωμωδία «Ενα ηλιόλουστο πρωινό» των αδελφών Κιντερό.
Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης ανέλαβαν οι εξαίρετοι μουσικοί Σπύρος Πανουργιάς, Αντώνης Κεραμιδάς και Γιάννης Σίννης.
Στην ίδια εκδήλωση η Πρόεδρος της Εστίας Μητέρας και το ΔΣ πρόσφεραν χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και τσάι. Να σημειωθεί ότι τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για τις ανάγκες του γηροκομείου.
Η κ. Αγγέλου αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σε μια δύσκολη εποχή που οι αντοχές μας δοκιμάζονται απ’ τα προβλήματα και τα αδιέξοδα, που κάθε γωνιά της Γης ματώνει απ’ τα’ άδικο και την πλεονεξία, η ψυχή μας λαχταρά μια ανάσα, για να χαρεί το δώρο της ζωής. Να πάρουμε δύναμη για το παρόν και ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον».
Και πρόσθεσε: «Αυτές τις μέρες όλου του κόσμου οι Χριστιανοί ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε το μεγάλο και χαρμόσυνο γεγονός, τα Χριστούγεννα! Μια χαρούμενη γιορτή γιατί σηματοδοτεί τον ερχομό του Θεού στη Γη. Μια νέα πορεία για την ανθρωπότητα. Μέσα στις χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες έρχονται στιγμές που νιώθουμε την εσωτερική ανάγκη να κατανοήσουμε το νόημα της γιορτής να ζήσουμε ουσιαστικά τη Θεία Γέννηση και την Αναγέννηση».
Καταλήγοντας τόνισε ότι «Χριστούγεννα είναι η βίωση της αγάπης. Κάθε φορά που δίνουμε, που συγχωράμε, κάθε φορά που αγαπάμε είναι Χριστούγεννα» και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι είναι στο πλευρό της Εστίας.

Σε ότι αφορά στην πρωτοβουλία για την θεατρική παράσταση σημείωσε σχετικά: «Θέλαμε να παρουσιάσουμε ένα θεατρικό μονόπρακτο κι απευθυνθήκαμε για αυτό, στον πλέον ειδικό και γνώστη, στον εκδότη και συγγραφέα και πολύ καλό φίλο της Εστίας Μητέρας, τον κ. Πέτρο Χουτζούμη, εκδότη και θεατρικό συγγραφέα. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χουτζούμης τον οποίο ευχαριστούμε μας πρότεινε και επιμελήθηκε την παγκόσμια, γνωστή, μονόπρακτη κωμωδία των αδελφών Κιντερό, με τίτλο «Ένα ηλιόλουστο πρωινό» που πραγματεύεται τη μοίρα της φθαρτής ανθρώπινης ομορφιάς, με χιούμορ, κέφι, χάρη, δροσιά και κομψότητα, και το σπουδαιότερο, με πόση διακριτικότητα σταματάει εκεί που πρέπει να τελειώσει.
Ο κ. Χουτζούμης αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Προέδρου και του ΔΣ του Ιδρύματος να εντάξει τη δημιουργία θεατρικού τμήματος στις ποικίλες και εκλεκτές δραστηριότητές της Εστίας Μητέρας, σημείωσε: «Ανταποκρίθηκα με χαρά στο κάλεσμα της Προέδρου κ. Αγγέλλου να συμβάλω στο συγκεκριμένο εγχείρημα. Το θέατρο είναι η τέχνη των τεχνών. Θεατρική λογοτεχνία (έργο), υποκριτική, σκηνοθεσία, μουσική, ενδυματολογία, εικαστικές τέχνες στο σύνολό τους, χωρίς να παραβλέπονται και οι φωτισμοί που τελευταία προστέθηκαν στη σκηνική τέχνη συνεργάζονται για τη δημιουργία του τελικού αποτελέσματος που είναι η παράσταση ενώπιον του οποιουδήποτε κοινού».
Παράλληλα ο Π. Χουτζούμης ευχαρίστησε την Πρόεδρο Χ. Αγγέλλου και το Δ.Σ. της Εστίας Μητέρας για την τιμή και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του επισημαίνοντας ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας που αναπτύχθηκε θα συμβάλλει με τις θεατρικές του γνώσεις όχι μόνο πρόσκαιρα αλλά και μελλοντικά.