...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

5.3.18

Πραγματοποιήθηκαν στην Λιβαδειά οι εορταστικές λατρευτικές εκδηλώσεις στην μνήμη του Αγ. Ρηγίνου, Επισκόπου Σκοπέλου, του Λεβαδέως

Την παραμονή το απόγευμα στις 24 Φεβρουαρίου ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με τη συμμετοχή πολλών ιερέων και πλήθους πιστών.
Ο εφημέριος του ναού π. Αλέξιος, αφού ευχαρίστησε την Δήμαρχο Λεβαδείας κ. Γιώτα Πούλου για  την παρουσία της, καθώς και όλους τούς συμπολίτες μας  ανέφερε ότι τα έργα για την αποπεράτωση του ναού συνεχίζονται με μεγάλες δυσκολίες και εξέφρασε την ελπίδα για την σύντομη περαίωση αυτού του σημαντικού έργου για την πόλη μας και την επαρχία.
Το πρωί της Κυριακή της Ορθοδοξίας ετελέσθη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιου.

Τον θειο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Δοσίθεος Καστόρης ο οποίος και  αναφέρθηκε στην σημασία της εορτής ενώ μετά την λιτάνευση των ιερών εικόνων τελέστηκε η ακολουθία του μνημόσυνου για τον αείμνηστο Βουλευτή Βοιωτίας και Υπουργό Ευάγγελο Μπασιάκο, παρουσία του Βουλευτή Βοιωτίας Ανδρέα Κουτσούμπα, του πρώην Βουλευτή Γιάννη Καράμπελα, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτη Αγνιάδη, του Προέδρου της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Γεώργιου Λιανού, του πρώην Νομάρχη Νίκου Στάμου και της πρώην ΝΣ Λουκίας Θεοδώρου.
Ὁ π. Αλέξιος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανεγέρσεως Ιερών Ναών, καθώς και στο ιστορικό ανεγέρσεως του Ναού Αγίου Ρηγίνου του Λεβαδέως και με την ευκαιρία ευχαρίστησε τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για την σημαντική συνεισφορά του στο έργο της αποπερατώσεως του Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Ρηγίνου αλλά και την κ. Βικεντία Μπασιάκου για την ουσιαστική συμβολή Ε. Μπασιάκου για τον συγκεκριμένο σκοπό.
Τις θερμές του ευχαριστίες απεύθυνε στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, αποδίδοντας τους τον «δίκαιον έπαινον και τον χρυσούν Σταυρόν του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, ιδρυτού της κατά Βοιωτίαν Εκκλησίας».
Τη Δευτέρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εσπερίδα με θέμα: «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: ένα εμβληματικό πρόσωπο Εθνικής και Πνευματικής αυτογνωσίας», στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
Μετά την σύντομη προσλαλιά του π. Αλέξιου Σαμαρτζή ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος κήρυξε την έναρξη της εσπερίδας και στη συνέχεια μίλησαν ο κ. Άγγελος Καλογερόπουλος με θέμα «Ὁ Παπαδιαμάντης και η εμμονή στην Ορθόδοξη Παράδοση ως η κατ΄ εξοχήν καινοτομία» και ο π. Δοσίθεος  Καστόρης με θέμα «Ο πολιτικός Παπαδιαμάντης», ενώ ο κ. Νίκος Κελέρμενος τον οποίο ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε για την συνεργασία του με την τοπική Εκκλησία παρουσίασε, μέσω εικόνας, μία σημαντική και ουσιαστική εργασία για την προσωπικότητα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.