...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

7.3.18

Την Γυναίκα, τίμησε σε μια όμορφη εκδήλωση η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας και πιο συγκεκριμένα σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη. Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.
Στο πλαίσιο αυτό η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Φανής Παπαθωμά, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς διοργάνωσε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Διοικητηρίου, ειδική εκδήλωση με θέμα «Ένα αφιέρωμα στις γυναίκες του 21ου αιώνα… Το ελάχιστο χρέος μας στις δικές μας γυναίκες…».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε 7 γυναίκες (όσα και τα γράμματα της λέξης γυναίκα).
Πιο συγκεκριμένα βραβεύτηκαν η  Πρόεδρος της Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς Χριστίνα Αγγέλου για την γυναίκα Μάνα, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Στέλλα Ταπανλή για την γυναίκα Εθελόντρια, η Κωνσταντίνα Ζαμπάκου από τον Δήμο Θηβαίων για την προσφορά της γυναίκας στην Κοινωνία και τον Πολιτισμό, η πρώην Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Μίνα Παπαναστασίου για την γυναίκα Πολιτικό,  η Μπανάζ Ομέρ(Ιράκ) για την γυναίκα Πρόσφυγα, η ΚοινΣΕπ Έρκυνα για την γυναικεία Επιχειρηματικότητα και η Γωγώ Τσαμπά, για την γυναίκα Καλλιτέχνης στην οποία απονεμήθηκαν και οι 4 χρυσοί δίσκοι με τα τραγούδια της.
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ενώ μετά το καλωσόρισμα της κ. Παπαθωμά και την τοποθέτηση του κ. Μπακογιάννη ακολούθησε η ομιλία με θέμα την γυναίκα, από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς Γεωργία Καρβούνη – Λιάσκου.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά, εκτός από την κ. Τσαμπά και η Γυναικεία Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λιβαδειάς, με τη Μαέστρο Ιωάννα Παναγιωτίδη.
«Μία υπέροχη βραδιά με τις γυναίκες του Νομού μας. Τελικά ήταν πολύ μικρή η αίθουσα για να μας χωρέσει… Πραγματοποιήθηκε μία μεγαλειώδης εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες της Βοιωτίας, της Στερεάς Ελλάδας, τις γυναίκες του κόσμου. Ευχαριστώ τους  γυναικείους συλλόγους : Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς, Ζαγαρά, Ομοσπονδία Βοιωτίας, Ορχομενού, Δαύλειας, Αλιάρτου, Αγίου Δημητρίου, Αγίου Γεωργίου, Βαγίων, Παραλίας Διστόμου, Αράχωβας, Λουτσίου, Θήβας «ΙΣΜΗΝΗ», Θίσβης, Θεσπιέων, Ελλοπίας, Νεοχωρίου,  Άσκρης,  Λεονταρίου, Τανάγρας, Δομβραίνας, Ξηρονομής, και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Λιβαδειάς, για τη συνεργασία και τη συμμετοχή τους και τους εύχομαι από καρδιάς υγεία και επιτυχίες», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά και ευχήθηκε «Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες».