...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

19.3.18

Mε μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας που διοργάνωσε ο Δήμος Λεβαδέων

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 με μεγάλη επιτυχία, στην κατάμεστη αίθουσα του Διοικητηρίου, η εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας που διοργάνωσε ο Δήμος Λεβαδέων και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Νίκος Θηβαίος, ο Δήμαρχος Ορχομενού και πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδος κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Γιάννης Περγαντάς, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας κ. Γεώργιος Λιανός, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Βοιωτίας κ. Αγγελική Πανταζή.  Επίσης, παρευρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας και Γιάννης Μελισσάρης, οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολλοί δημότες.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και την ομιλήτρια της εκδήλωσης, την πρώην ευρωβουλευτή κ. Άννα Καραμάνου, αναφέρθηκε στους αγώνες του γυναικείου κινήματος για την κατάκτηση ίσων δικαιωμάτων στην εργασία, την κοινωνική ζωή και το δημόσιο βίο.  Αλλά και στις ανισότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν μεταξύ των δύο φύλων.  Υπογράμμισε ότι παρά τις διεθνείς και τις ευρωπαϊκές κυρίως πρωτοβουλίες και δράσεις για την εξάλειψη των ανισοτήτων, δυστυχώς παραμένει ακόμη πολύς δρόμος για την κατάκτηση ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών για τις γυναίκες.  Αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Πολιτείας με τις οποίες για πρώτη φορά εισάγεται στην ελληνική έννομη τάξη, αυτοτελές θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών.  Περιλαμβάνουν δράσεις για την καταπολέμηση και πρόληψη όλων των μορφών έμφυλης βίας και βάζουν τις βάσεις και τις προϋποθέσεις για την πραγμάτωση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων.
Στη συνέχεια η πρώην ευρωβουλευτής κ. Άννα Καραμάνου παρουσίασε τους βασικούς σταθμούς του αγώνα των γυναικών, από το 1821 μέχρι σήμερα, επισημαίνοντας τις σημαντικές αλλαγές που έχουν σημειωθεί, αλλά κυρίως στάθηκε σε όσα πρέπει ακόμη να γίνουν, ώστε να αρθούν οι προκαταλήψεις και οι ανισότητες με στόχο να απολαμβάνουν οι γυναίκες ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.
Ακολούθησε η τιμητική διάκριση των γυναικών εργαζομένων στην Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, των εθελοντριών «Λεβαδρώ», που είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Δήμου Λεβαδέων, των πρώην άνεργων γυναικών των ΚοινΣεπ «Έρκυνα» και «Εννέα Μούσες» και των αιρετών γυναικών των τοπικών συμβουλίων του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων.
Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια γνωστών συνθετών και στιχουργών από τον εξαιρετικό ερμηνευτή Κώστα Θωμαϊδη.