...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

24.4.18

Διαφωνίες και καταγγελίες για την διαδικασία που αφορά στην προώθηση ίδρυσης Πανεπιστημίου από Α. Ρούσσαρη, Γ. Ζιώγα και Θ. Θεοδώρου

Την διαφωνία τους για τις διαδικασίες του Δήμου Λεβαδέων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων με συντονιστή τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννη Πανούση για την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς εξέφρασαν οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης και οι επικεφαλής τους Άρης ΡούσσαρηςΓιώργος Ζιώγας και Θεόδωρος Θεοδώρου και παράλληλα καταγγέλλουν την Δήμαρχο Γιώτα Πούλου και την δημοτική αρχή για υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μάλιστα τονίζουν ότι στην πρόσφατη σύσκεψη με τον κ. Πανούση δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να καταθέσουν ολοκληρωμένη την πρότασή τους.
Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να καταθέσουν εγγράφως την πρότασή τους ώστε αν χρειαστεί να καλυφθούν πιθανές ελλείψεις της εισήγησης του κ. Πανούση που κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων μέσω επιστολής του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και του Προέδρου της ΠΕΔ Λουκά Υπερήφανου η ο οποία στηρίχθηκε στις απόψεις και προτάσεις 48 καθηγητών – ειδικών και στις επαφές με την αυτοδιοίκηση Περιφέρειας και Δήμων της Στερεάς Ελλάδας.


Η κοινή ανακοίνωση των τριών συνδυασμών της μειοψηφίας αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Το αποκορύφωμα της επικίνδυνης συμπεριφοράς της για τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών μας, αποδείχθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλιό Δημαρχείο με θέμα: «Σύσκεψη ομάδας τεκμηρίωσης για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας», όπου όπως αναφερόταν στην πρόσκληση «Στη σύσκεψη θα κατατεθούν θέσεις και ιδέες σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Επικεφαλής της ομάδας τεκμηρίωσης είναι ο καθηγητής κ. Γιάννης Πανούσης».
Έκπληκτοι εκεί ακούσαμε τον καθηγητή κ. Γιάννη Πανούση να μας αναγγέλλει ότι έχει διαμορφώσει την πρότασή του και ότι το Σάββατο 14 Απριλίου 2018, δηλαδή την επόμενη ημέρα, ήταν έτοιμος να ολοκληρώσει την πρότασή του κι απλά ήθελε να ακούσει τις δικές μας προτάσεις.
Ήδη ο κ. Πανούσης κατέθεσε την πρότασή του.
Φυσικά πρόταση εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων δεν υπήρχε γιατί «έτσι ήθελε» όπως αποδείχθηκε η Δήμαρχος κ. Γιώτα Πούλου, που παραπλάνησε το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν κατ’ επανάληψη σε ερωτήσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων απαντούσε ότι θα γινόταν συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης και κατάθεση των προτάσεων και των θέσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων για τη διεκδίκηση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος.
Οι παριστάμενοι από εμάς κ.κ. Ρούσσαρης Αριστείδης και Ζιώγας Γεώργιος καταθέσαμε προφορικά προτάσεις, όσες μας επέτρεψαν οι διακοπές εκ μέρους της κ. Πούλου και αποφύγαμε, προστατεύοντας τα συμφέροντα του Δήμου, να αποχωρήσουμε εκείνη τη στιγμή σεβόμενοι ταυτόχρονα τους προσκεκλημένους της Δημοτικής Αρχής.
Αυτή η επιπόλαιη και ανεύθυνη συμπεριφορά της Δημάρχου, που αποσκοπεί στο να προβάλλει το ΕΓΩ της και δεν υπηρετεί το ΕΜΕΙΣ, πρέπει να πάρει τέλος.
Την καταγγέλλουμε στους δημότες μας και σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θα πάρουμε μέρος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18-04-2018».