...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

24.4.18

Σε αντεπίθεση καλεί τον λαό το ΚΚΕ, Συγκέντρωση στη Λιβαδειά

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς με θέμα την κατάσταση στην περιοχή μας μετά και από τον πρόσφατο βομβαρδισμό της Συρίας με Ευρω-ΝΑΤΟικούς πυραύλους και ποιά είναι η θέση του ΚΚΕ για τον πόλεμο που όλο και πλησιάζει τη χώρα μας.

Την συγκέντρωση άνοιξε ο Γραμματέας της ΤΕ Λιβαδειάς, Γιώργος Κοτρόγιαννος και την κύρια ομιλία έκανε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
«Οι εξελίξεις που ζούμε είναι γνωστές. Έχει συσσωρευθεί πολύ μπαρούτι στην ευρύτερη γειτονιά μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Ο κίνδυνος μιας πιο γενικευμένης πολεμικής αναμέτρησης από αυτές που έχουμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια είναι υπαρκτός», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπασταύρου και πρόσθεσε: «Η ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ της Γαλλίας και της Μ. Βρετανίας με τη στήριξη ΝΆΤΟ και ΕΕ στην Συρία, η πυραυλική επίθεση του περασμένου Σαββάτου είναι συνέχεια των επεμβάσεων όλων των προηγούμενων χρόνων, συνέχεια της περίφημης «Αραβικής Άνοιξης» που αποδείχθηκε πολεμικός χειμώνας για τους λαούς που οδήγησε χιλιάδες στο ξεριζωμό και την προσφυγιά , συνέχεια της επιχείρησης Τζιχαντιστές που τους εξόπλισαν τους χρηματοδότησαν και μετά επενέβησαν για να τους αποσύρουν».
Όπως είπε χαρακτηριστικά δεν είναι λίγες οι φορές που το ΚΚΕ «είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία ότι το σύστημα που ζούμε, το σύστημα που το κινεί ο στόχος του μέγιστου δυνατού κέρδους, δεν είναι σύστημα που εξασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια για τους λαούς» και δεν είναι λίγες οι φορές που είχε επισημάνει ότι «η «ειρήνη» που σήμερα ζούμε είναι μια ειρήνη με το πιστόλι στο κρόταφο. Αλλά ακόμα αν μετρήσουμε τους πολέμους της τελευταίας 25ετίας θα δούμε ότι αυτή η ειρήνη δεν ήταν και τόσο …ειρήνη όσο φαινόταν παρόλο που το στοιχείο που κυριαρχούσε στις σχέσεις ανάμεσα στα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα ήταν ο συμβιβασμός και όχι η πολεμική αναμέτρηση».
Και συμπλήρωσε: «Δεν ήταν επίσης λίγες φορές που σημειώναμε ότι η καπιταλιστική κρίση που προηγήθηκε αλλά και οι δυσκολίες να ανακάμψουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, η δίψα τους για μεγαλύτερα κέρδη, για νέα επενδυτικά σχέδια ξεζουμίσματος των λαών, εκμετάλλευσης φυσικών και ενεργειακών πόρων αλλά και για τον έλεγχο αγωγών και δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων είναι που προετοιμάζει το έδαφος για πέρασμα από την ειρηνική στη πολεμική επίλυση των διαφορών. Το κλειδί λοιπόν στη κατανόηση των εξελίξεων βρίσκεται στην ένταση του ανταγωνισμού ανάμεσα στις ΗΠΑ- ΝΆΤΟ και την Ρωσία, για λογαριασμό των δικών τους μονοπωλιακών ομίλων, με στόχο την κατοχύρωση στρατηγικών θέσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής».
Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Συντονίζουμε τη δράση με Κομμουνιστικά κι Εργατικά κόμματα από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, από όλο τον κόσμο. Με την αλληλεγγύη και την κοινή μας πάλη μπορούμε να ορθώσουμε τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουμε στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννά συνεχώς φτώχεια, κρίσεις, πολέμους. Σε αυτόν το δρόμο κανένας λαός δεν θα είναι «μόνος του». Αντίθετα, θα αναπτυχθεί η διεθνιστική αλληλεγγύη, θα πάψουν οι αμφισβητήσεις συνόρων και των Συνθηκών που τα κατοχυρώνουν. Τώρα με το ΚΚΕ, να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση να αναμετρηθεί για το δίκιο του, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους».