Ανοίγει η πλατφόρμα για την ρύθμιση των οφειλών αγροτών – διαγραφή ως 100% των τόκων και ως 60% του κεφαλαίου

Στην δυνατότητα διαγραφής ως 100% των τόκων υπερημερίας και ως 60% του οφειλόμενου κεφαλαίου θα έχουν οι αγρότες που θα ενταχθούν στην ρύθμιση για τα δάνεια της «κακής» Αγροτικής που πέρασε το 2013 στον εκκαθαριστή, όπως είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος.
Μεταξύ άλλων σημειώνει:

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που ανοίγει τις επόμενες ημέρες στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.
Με την παρούσα ρύθμιση, που αφορά περίπου 80.000 ΑΦΜ, φυσικά και μόνο πρόσωπα, που στις 31 Δεκεμβρίου 2017 είχαν ληξιπρόθεσμα προς τον εκκαθαριστή τουλάχιστον κατά 30 ημέρες.
Στη διαδικασία που θα ακολουθήσει, η αίτηση θα εξεταστεί και θα μπορεί:
  • να διαγραφεί το 100% των τόκων υπερημερίας
  • να εφαρμοστεί ο νόμος για τα πανωτόκια (προβλέπει ότι οφειλές αγροτών δεν μπορούν να ξεπεράσουν το διπλάσιο του κεφαλαίου) – θα ληφθούν υπόψιν και οι πληρωμές που έκαναν από τη δημοσιοποίηση του νόμου μέχρι σήμερα
  • με πληρωμή μέσα σε τρεις μήνες, θα έχουμε διαγραφή του 60% του κεφαλαίου
  • με πληρωμή σε δόσεις μέσα σε δέκα χρόνια, θα έχουμε διαγραφή του 40% του κεφαλαίου
Για το συγκεκριμένο θέμα ο Β. Αποστόλου σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρή παρέμβαση για να ξεμπλοκάρουμε έναν χώρο που χρειάζεται για να βοηθηθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση».

εφημερίδα ΔΙΑΒΗΜΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου