...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

11.6.18

Εκφράζομαι λυρικά, προστατεύω το Περιβάλλον


Η Διεύθυνση Π.Ε. Βοιωτίας, δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων,                           σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και την ευγενή υποστήριξη λυρικών καλλιτεχνών / μονωδών, πραγματοποίησε με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, εκπαιδευτική εκδήλωση με θέμα: «Εκφράζομαι λυρικά – Προστατεύω το Περιβάλλον» την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στη Λιβαδειά.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης κ. Φανή Παπαθωμά, ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννιός και  η σχολική σύμβουλος κ. Σπυριδούλα Κατσιφή. Παρευρέθηκαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής αλληλεγγύης, κ. Ιωάννης Περγαντάς, η ειδική συνεργάτης της Δημάρχου Λεβαδέων, κ. Βάσω Καρβούνη, o προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ κ. Ιωάννης Μπαρμπάτσης, καθώς και η σχολική σύμβουλος κ. Ελευθερία Μπασαγιάννη.
Η κ. Ασπασία Φραγκούλη, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων, εισηγήθηκε το θέμα «προστατεύω το περιβάλλον - εκφράζομαι λυρικά», στοχεύοντας στην ανάδειξη του σημαντικού ρόλου της τέχνης στην κατανόηση της σύνδεσης του τρόπου σκέψης, έκφρασης και συμπεριφοράς του ανθρώπου με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος, τονίζοντας παράλληλα πως «η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη όλων».

Έγιναν αναφορές σε ειδικά ζητήματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, όπως «Ανακύκλωση», «Μείωση στην κατανάλωση νερού», «Εξοικονόμηση ενέργειας» κ.α.,  ενώ επισημάνθηκε πως το περιβάλλον, που προκύπτει από την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τα στοιχεία της φύσης, επηρεάζει, μεταξύ άλλων, την ποιότητα ζωής, την υγεία των κατοίκων, την ιστορική και πολιτιστική παράδοση, καθώς και τις αισθητικές αξίες.
Στη συνέχεια η σκυτάλη δόθηκε στους λυρικούς καλλιτέχνες που, ερμηνεύοντας άριες και ντουέτα από γνωστές όπερες και οπερέτες, μας μετέφεραν μελωδικά σε διάφορες μουσικές περιόδους, καταστάσεις και εποχές, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές σχολικών μονάδων της Δ/νσης Π.Ε. Βοιωτίας να διευρύνουν τους μουσικούς ορίζοντές τους, βιώνοντας με χαρά μία ιδιαίτερη μουσική εμπειρία.   
Την εκπαιδευτική εκδήλωση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί και συνολικά 350 μαθητές από τις σχολικές μονάδες: Δημοτικό Σχολείο Διστόμου, Ειδικό Δ. Σ. Λιβαδειάς, 1ο Δ.Σ. Λιβαδειάς, 2ο Δ.Σ. Λιβαδειάς, 4ο Δ.Σ. Λιβαδειάς,  6ο Δ.Σ. Λιβαδειάς, 7ο Δ.Σ. Λιβαδειάς, 8ο Δ.Σ. Λιβαδειάς, 10ο Δ.Σ. Λιβαδειάς, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι και ενδιαφερόμενοι τους οποίους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους.
«Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους λυρικούς καλλιτέχνες κ.κ. Μαρόπουλο Παύλο, Λάζο Χρήστο, Συρόπουλο Νικόλαο, Βουδουράκη Ελένη, Δημητρέλου Έφη και Χατζηκουμπάρογλου Βενιαμίν που με την ευγενή συμμετοχή τους και τις υπέροχες ερμηνείες τους, συνέβαλαν στην ευόδωση των εκπαιδευτικών στόχων της εκδήλωσής μας. Σας ευχαριστούμε όλους θερμά και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης ΠΕ Βοιωτίας.