...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

3.6.18

Δημιουργία δικτύου γυναικών από την Επιτροπή Ισότητας Στερεάς

Στις 1/6/2018 συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Στερεάς Ελλάδας υπό την Προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανής Παπαθωμά και τη συμμετοχή του Επίτιμου Μέλους, Περιφερειακής Συμβούλου κ. Μίνας Παπαναστασίου και των υπολοίπων μελών της Επιτροπής.
Η σημερινή συνεδρίαση θεωρείται ως πλέον νευραλγική λόγω της ομόφωνης απόφασης στην οποία κατέληξαν τα μέλη σχετικά με τη δημιουργία του «Δικτύου Γυναικών» της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδος.
Η δράση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα, παράλληλα με τις αντίστοιχες δράσεις της αυτοδιοίκησης και τη συνδρομή οικείων φορέων και συλλόγων, οι γυναίκες της Στερεάς να έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται σε ειδικευμένους επιστήμονες τηλεφωνικά και δια ζώσης προκειμένου να επιλύσουν ζητήματα σχετικά με τη λεκτική, ψυχολογική, σωματική βία, προβλήματα που ανακύπτουν στον εργασιακό τους βίο καθώς και να ζητήσουν και να λάβουν ορθή αρωγή.

Πρόκειται για μία ουσιαστική απόφαση που αναδεικνύει την πρωτεύουσα δυνατότητα λήψης αποφάσεων με την οποία έχει εξοπλίσει την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων ο ν. Καλλικράτης.
Κατά το τέλος της συνεδρίασης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας και Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Φανή Παπαθωμά δήλωσε: «Είναι χρέος μας ως γυναίκες να προστατεύουμε, να προωθούμε και συνδράμουμε τη γυναίκα όταν εκείνη βρίσκεται σε ανάγκη. Αυτόν τον ρόλο διεκδικεί και επιτελεί, μεταξύ άλλων, η γυναίκα αυτοδιοικητικός και αυτό καταφέραμε κι εμείς σήμερα, ως μέλη της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων».