...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

24.7.18

Συνάντηση εργασίας στην ΠΕ Βοιωτίας για το 1ο Agrofest Στερεάς Ελλάδας


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και το Επιμελητήριο καλούν την επιχειρηματική κοινότητα και όσους εμπλέκονται με τον αγροτικό τομέα να συμμετάσχουν στην AGROfest που θα πραγματοποιηθεί στη Λιβαδειά από 19 - 23 Σεπτεμβρίου 2018.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, «η καρδιά της ελληνικής αγροτιάς θα χτυπάει στη Βοιωτία», αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν οι διοργανωτές, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Φανής Παπαθωμά για την προετοιμασία του φεστιβάλ με την συμμετοχή εκπροσώπων των αγροτών του νομού.

Το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί σε μια στεγασμένη έκταση 8.000 τ.μ., με παράλληλες υπαίθριες εκδηλώσεις, όπου παραγωγοί απ` όλη την Ελλάδα, μεταποιητές, βιοτέχνες, επιχειρηματίες αλλά και επιστήμονες, γεωπόνοι και τεχνοκράτες, θα συναντηθούν, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων, την γνωριμία με καινοτόμα προϊόντα και καλλιέργειες, την παρουσίαση εργαλείων και άλλων εφοδίων.
Παράλληλα η έκθεση απευθύνεται και στον καταναλωτή, αφού στο AGROfest ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ θα μπορεί κανείς να γνωρίσει και να αγοράσει «ό,τι αγαπά η καρδιά του», από τα περίπτερα των ντόπιων παραγωγών, αλλά και εκείνων που θα καταφθάσουν απ΄ όλη την χώρα.
Μέσα στο χώρο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και το 25ο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, μια τετραήμερη συνάντηση από νέους, ανήσυχους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα ενώ θα «τρέξει» και ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του Έλληνα «Καλύτερου Νέου Αγρότη του 2018», που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας αναλύθηκαν εκτενώς οργανωτικά ζητήματα.
«Πρόκειται πραγματικά για έναν αγώνα που κάνουμε και θέλω να διαβεβαιώσω ότι ως Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, είμαστε αρωγοί. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια ώστε το 1ο Agrofest Στερεάς Ελλάδας να γίνει θεσμός και προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι ενέργειές μας», δήλωσε σχετικά με την σύσκεψη η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, κα Φανή Παπαθωμά, απευθύνοντας ένα  ακόμα κάλεσμα συμμετοχής προς τους ενδιαφερόμενους», σημείωσε η Φ. Παπαθωμά.
Στη συμβολή του ΕΠΒ αναφέρθηκε
Ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΠ.Β. Λουκάς Παπαχαραλάμπους αναφέρθηκε  στη συμβολή του Επιμελητηρίου Βοιωτίας του οποίου οι επιχειρήσεις - μέλη του μπορούν να συμμετάσχουν AGROfest  με ειδική έκπτωση στο κόστος ενοικίασης περιπτέρων.