...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

24.7.18

Έγκριση προγράμματος “Δημιουργική Ευρώπη”, για τον Δήμο Λεβαδέων


Όπως έκανε γωνστό η Δήμαρχος Γιώτα Πούλου ο Δήμος Λεβαδέων μέσα από μια κοινοπραξία εταίρων από πέντε ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχει σε ένα εγκεκριμένο, πλέον, πρόγραμμα της “Δημιουργικής Ευρώπης” (Creative Europe), το οποίο αφορά καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στις ιστορικές παραποτάμιες βιομηχανικές ζώνες.“Το πρόγραμμα θα συντελέσει στο σχέδιό μας για την αναβίωση της Έρκυνας και θα εγγράψει το ποτάμι μας και τον Δήμο στον ευρωπαϊκό πολιτιστικό χάρτη, μαζί με τη Γλασκώβη, τη Στοκχόλμη, το Γκτάνσκ, την Οστάνδη και το Λίμερικ.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο τίτλος και η ιδέα της πρότασης, «Η μνήμη του νερού», ήταν δική μας και υιοθετήθηκε από τους εταίρους μας.
Είναι επίσης αξιοσημείωτη η υψηλή βαθμολογία που πήρε η πρότασή μας (90 στα 100), μια από τις καλύτερες ανάμεσα στις 84 προτάσεις που εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση.  Συνολικά υποβλήθηκαν 401 σχέδια - προτάσεις.
Ο Δήμος Λεβαδέων θα φιλοξενήσει δύο διαμονές καλλιτεχνών από την Ευρώπη, οι οποίοι θα μελετήσουν, θα συζητήσουν με τους δημότες μας και θα παράγουν έργο σε συνεργασία με Έλληνες καλλιτέχνες και ενεργή συμμετοχή καλλιτεχνών της πόλης μας και της περιοχής μας. Επίσης η Λιβαδειά θα φιλοξενήσει και θα οργανώσει το μοναδικό “Ψηφιακό Εργαστήρι” (Digital Lab) του προγράμματος, μια διαδικτυακή συνέλευση όλων των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, από τις 6 πόλεις”, επισημαίνει σχετικά η κ. Πούλου.
Και συμπληρώνει: “Με την έγκριση της «Μνήμης του νερού», ο Δήμος μας σταθεροποιείται σε ένα σημαντικό ευρωπαϊκό δίκτυο και κερδίζει επάξια μια θέση στην Ευρωπαϊκή σκηνή, μετά την καλή πρακτική για την υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων, τώρα και με την ικανότητά του να συμμετέχει ως βασικός εταίρος σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Επισημαίνω επίσης ότι αυτό το κατορθώσαμε χωρίς να προσφύγουμε σε εταιρίες συμβούλων και μελετητικά γραφεία και για αυτό ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συνεργάτες κ.κ. Τσοκόπουλο Βάσια, Σκάρλα Λάμπρο και Σταματάκη Ανδρέα”.
Καταλήγοντας η Δήμαρχος υπογραμμίζει: “Είναι μόνο η αρχή και τώρα μπαίνουν οι βάσεις για να διεκδικήσει ο Δήμος μας και άλλα ευρωπαϊκά έργα που βοηθούν στην ανάδειξη και την εξέλιξή του”.