...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

23.9.18

Με μεγάλη επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Γεωργίας και Κτηνοτροφίας AGROFEST Στερεάς στη Λιβαδειά

Χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα προσέλκυσε η διεξαγωγή του πρώτου Φεστιβάλ Γεωργίας και Κτηνοτροφίας AGROFEST Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Λιβαδειά παράλληλα με τις εργασίες του 25ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών.
Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη σε πανηγυρικό κλίμα από τους διοργανωτές παρουσία εκπροσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής, της αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου και του αγροτικού τομέα.
Κοινός τόπος όλων, στους χαιρετισμούς τους, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του αγροτικού τομέα στην ανάταξη της εθνικής μας οικονομίας.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας,Κωνσταντίνο Μίχαλο, το Φεστιβάλ έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στο κεντρικό πολιτικό σύστημα ότι ο πρωτογενής τομές αποτελεί μία τεράστια δύναμη, που δεν έχει αξιοποιηθεί και μετά από οκτώ χρόνια μνημονικής εποπτείας, θα πρέπει να συμβάλει στην κατεύθυνση μιας βιώσιμης ανάπτυξης, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει η Καλιφόρνια της Ευρώπης τόνισε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και προέτρεψε για αγορά των εγχώριων προϊόντων.
Από την πλευρά των διοργανωτών, του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Αγνιάδης  και η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά τόνισαν τις δυσκολίες της διοργάνωσης αυτού του τολμηρού εγχειρήματος και το στόχο της καθιέρωσης του Φεστιβάλ ως θεσμού.
Θερμό ήταν το καλωσόρισμα της Δημάρχου Λεβαδέων, Γιώτας Πούλου, που στάθηκε  στην ενότητα και τη συνεργασία όλων των φορέων.
Ως προστιθέμενη αξία στον αγροτικό τομέα της Βοιωτίας, χαρακτήρισε τη δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου του Γεωπονικού πανεπιστημίου στην Αλίαρτο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Θηβαίος, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας ζήτησε Σχολή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στη Λιβαδειά.
Την Πέμπτη, δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη κηρύχθηκε η έναρξη του 25ου συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών στην οποία απεύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.
Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, o Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς και Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος, ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, οι Δήμαρχοι Αλιάρτου- Θεσπιέων και Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας Γιώργος Ντασιώτης και Γιάννης Γεωργακός αντίστοιχα, η πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ και Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας Νικόλαος Κουδούνης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Θανάσης Καλογρηάς και φυσικά ο υπεύθυνος οργανωτής του Φεστιβάλ Σοφοκλής Μποτονάκης. Διακρίναμε επίσης τον Πρόεδρο του Π.Σ. Γιώργο Ψυχογιό, τους Αντιπεριφερειάρχες Γιάννη Περγαντά και Γιώργο Αναστασίου, τους πρώην Αντιπεριφερειάρχες Γιάννη Ταγκαλέγκα και Θέμη Χειμάρα, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ και Α’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Αλέκο Στάικο και τους Δ.Σ. Θήβας Ιουλία Κοντού και Κώστα Βενιζέλο, τους Δ.Σ. Λιβαδειάς Κώστα Σωτηρόπουλο και Γιώργο Ζιώγα, τον Πρόεδρο του Ε.Κ. Λιβαδειάς Γιάννη Σταθά, τον Πρόεδρο Γιώργο Ανέστη και μέλη του Α.Σ. Λιβαδειάς «ΑΙΧΜΕΑ» ενώ παραβρέθηκαν πολλοί ακόμα αυτοδιοικητικοί και μέλη αγροτικών συλλόγων και φορέων από την ευρύτερη περιοχή.
Να σημειωθεί επίσης ότι με αφορμή την ίδρυση του Κέντρου Καινοτόμων και Αειφόρων Γεωπονικών Επιστημών, ένα  παράρτημα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου που θα στεγαστεί στις παλιές εγκαταστάσεις του εκκοκκιστηρίου βάμβακος, έκτασης 11.371,34 τ.μ., στην Αλίαρτο, στο πλαίσιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της Κωπαΐδας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γ.Γ. της ΚΕΕ Παναγιώτης Αγνιάδης, κάλεσε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Κώστα Μπακογιάννη και βράβευσαν συμβολικά τον τέως Πρύτανη του Γεωπονικού Γιώργο Παπαδούλη.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΑ Θεόδωρος Βασιλόπουλος, επεσήμανε οτι οι σύνεδροι φεύγουν από την Λιβαδειά με τις καλύτερες των εντυπώσεων κάνοντας παράλληλα λόγο για ένα επιτυχημένο συνέδριο.
Στο πλαίσιο της 4ήμερης παρουσία τους στη περιοχή, τα μέλη της ΠΕΝΑ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την ΕΖΑ στην  Αταλάντη καθώς και το εργοστάσιο Copais στην Αλίαρτο.
Το 1ο Φεστιβάλ Γεωργίας και Κτηνοτροφίας AGROFEST  Στερεάς Ελλάδας, φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της πρώην Unicot, στην περιοχή του Επιχειρηματικού Πάρκου Λιβαδειάς από τις 19 μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου.
Φιλοξένησε μεταποιητές, βιοτέχνες, επιχειρηματίες, επιστήμονες, γεωπόνους, τεχνοκράτες, καθώς και μεμονωμένους παραγωγούς ενώ στον υπαίθριο χώρο της Έκθεσης,  πραγματοποιήθηκαν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.