...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

4.9.18

«Μπήκαν» μπάρες στο 90χλμ. της Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας

Στην τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και πλευρικής περίφραξης στο 90ο χλμ της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας προχώρησε η Νέα Οδός.
Παρά τις διαμαρτυρίες των Δήμων Ορχομενού και Θηβών, οι μπάρες στήθηκαν, αποκλείοντας τη σύνδεση του αυτοκινητόδρομου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με την υπάρχουσα παράπλευρη οδό, δυσχεραίνοντας τη διέλευση των κατοίκων της περιοχής, ιδιαίτερα των εργαζομένων και επιβαρύνοντας του οικονομικά.
Η τοποθέτηση των μπαρών στο εν λόγω σημείο, έγινε – σύμφωνα με στελέχη της Νέας Οδού – κατ’ εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και σχετικών αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης, αλλά και έπειτα από τη θέση σε λειτουργία του συνόλου των προβλεπόμενων, από τη Σύμβαση Παραχώρησης, Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.).
Πριν λίγες μέρες, ο Δήμος Ορχομενού, ήρθε σε συμφωνία με τη Νέα Οδό για την παροχή καρτών ελεύθερης διέλευσης από τα μετωπικά διόδια Θήβας των μόνιμων κατοίκων των Τ.Κ. Κάστρου, Κοκκίνου και Ακραιφνίου, στα οποία εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα προσβασιμότητας.
Ανοικτό παραμένει το θέμα της ελεύθερης διέλευσης για εργαζόμενους από τον Ορχομενό και τη Θήβα, που μετακινούνται καθημερινά  που μετακινούνται καθημερινά στη ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να καταβάλλουν διόδια 8 ευρώ.