...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

2.10.18

5 μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα τον υποψηφιοτήτων για την θέση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας εν αναμονή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του νυν Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο της Αθήνας.
Μέχρι στιγμής στην αφετηρία επίσημα ή ανεπίσημα βρίσκονται πέντε υποψήφιοι ενώ άγνωστο παραμένει πόσοι θα συνεχίσουν μέχρι τον τερματισμό για την διεκδίκηση της πρώτης ή μιας καθοριστικής θέσης σύμφωνα με το νέο νόμο που αποτελεί «δίκοπο μαχαίρι».

Ο πρώτος που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του αρκετά νωρίς πριν την όποια εξέλιξη ήταν ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος.
Από εκεί και πέρα κάποιες κινήσεις στο παρασκήνιο από διαφόρους πολιτικούς φορείς και όχι μόνο αλλά τίποτα το ουσιαστικό.
Ο καιρός πέρασε και φτάσαμε στα σενάρια (που άρχισαν να υλοποιούνται) για την υποψηφιότητα του Κ. Μπακογιάννη στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας στον Δήμο Αθηναίων.
Αυτό στάθηκε και αφορμή για την πυροδότηση εξελίξεων.
Έτσι πριν λίγα 24ωρα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή με την στήριξη του Κινήματος Αλλαγής.
Με ομόφωνη απόφασή του το περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας του ΚΙΝΑΛ κατέληξε στην πολιτική στήριξη της υποψηφιότητας Μπατζελή «ως επικεφαλής ευρείας αυτοδιοικητικής παράταξης που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κινήματος Αλλαγής Στερεάς Ελλάδας τονίζει ότι «η κ. Κατερίνα Μπατζελή είναι πολιτικό στέλεχος πανελλαδικής εμβέλειας , ευρύτατης αποδοχής και αναγνωρισιμότητας, με σημαντική πολιτική εμπειρία υπηρετώντας με επιτυχία σημαντικούς ρόλους στη Ευρώπη και την Ελλάδα ως Ευρωβουλευτής, βουλευτής Φθιώτιδος και Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης».
Εκφράζεται δε η βεβαιότητα ότι «με την Παράταξή της, που θα εκφράσει ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες, θα συνδιαμορφώσουν ένα νέο, σύγχρονο αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόγραμμα για την Περιφέρεια, που θα εγγυάται την ολοκληρωμένη στήριξη και ανασυγκρότηση όλων των παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων την δημιουργία ίσων ευκαιριών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς. Η ανασύνταξη των παραγωγικών δυνάμεων και η οργάνωση των αναγκαίων συνεργειών και των συνεργασιών είναι το μεγάλο ζητούμενο για την υλοποίηση ενός αναπτυξιακού οράματος που θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο προόδου και ευημερία για την Στερεά Ελλάδα».
Η σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Επιτροπής ΚΙΝΑΛ Στερεάς Ελλάδας επισημαίνει: «Έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι η κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας θα αγκαλιάσει την υποψηφιότητα της κ. Κατερίνας Μπατζελή και της Παράταξης στην οποία θα είναι επικεφαλής. Παράταξη ανοικτή σε όλους εκείνους που εγγυώνται και πιστεύουν στην ασφάλεια των πολιτών, στη δημιουργία, στη διαφάνεια, στη συλλογικότητα, στην εμπιστοσύνη στους θεσμούς, στις αξίες της Δημοκρατίας και της πολιτικής αυτονομίας της Περιφέρειας».
Παράλληλα ανακοινώθηκε (αν και ήδη είχε ανακοινωθεί) η υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου Σκύρου Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη μέσα από το Star Κεντρικής Ελλάδας.
Χωρίς να μηδενίσει το έργο των προηγούμενων περιφερειαρχών, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, εκτιμά ότι η περιφέρεια μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο στους τομείς του τουρισμού, της καινοτομίας, του πρωτογενή τομέα, του θερμαλισμού και της βιομηχανίας.
Επίσης σχετικά με την Βοιωτία, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης επανέφερε και την πρόταση του για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της βιομηχανικής Ζώνης Οινοφύτων – Σχηματαρίου- Θήβας, με σκοπό η ζώνη αυτή να αποτελέσει το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. «Σε συνδυασμό με την απαραίτητη απορρύπανση του Ασωπού και τη δημιουργία υποδομών στην περιοχή, η βιομηχανική ζώνη θα μπορέσει να προσελκύσει νέες επιχειρήσεις logistics, λόγω της εγγύτητας στην Αττική,  της εθνικής οδού και του, σιδηροδρομικού δικτύου», είπε σχετικά.
Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Βήμα για Όλους» δήλωσε στον Γιώργο Σιμόπουλο έτοιμος για την μάχη των περιφερειακών εκλογών ως ανεξάρτητος λέγοντας πως η υποψηφιότητά του «είναι ανεξάρτητη και καθαρά αυτοδιοικητική και εκφράζει την ανάγκη για ριζική απεξάρτηση της Αυτοδιοίκησης από τους στενούς κομματικούς», αν και δεν θα έλεγε όχι στην στήριξη από κόμματα τόσο του κοινοβουλίου όσο και εκτός αυτού. Όπως είπε, θα δεχόταν την στήριξη τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από την Νέα Δημοκρατία.
Ωστόσο το μήνυμα ήταν προς την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όμως το προηγούμενο διάστημα «κοίταζε με καλό μάτι» μια υποψηφιότητα του νυν Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Αναγνωστάκη από την Εύβοια.
Όσο για το ποιόν θα στηρίξει η Ν.Δ. ήδη υπάρχουν νεότερα μετά την πρόσφατη σύσκεψη στη Λαμία του κ. Μπακογιάννη με τα στελέχη του, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τους Αντιπεριφερειάρχες. Πιο συγκεκριμένα στην σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός ο οποίος έτυχε στήριξης και από μέλη του ΚΙΝΑΛ που ήδη συμμετέχουν ως Αντιπεριφερειάρχες ή Π.Σ. με τον Κώστα Μπακογιάννη. Εν αναμονή και της επίσημης ανακοίνωσης για την υποψηφιότητα του κ. Σπανού έχουν ήδη ξεκινήσει οι επαφές για την στελέχωση του συνδυασμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Σέντρα» της Λαμίας, η συντριπτική πλειοψηφία των Περιφερειακών συμβούλων του Κώστα Μπακογιάννη εξεφράσθη θετικά στην υποψηφιότητα του Αντιπεριφερειάρχη της Ευβοίας Φάνη Σπανού και οι ίδιοι μάλιστα δήλωσαν ότι στρατεύονται στη συγκεκριμένη κατεύθυνση και θα αποτελέσουν τον πυρήνα του ψηφοδελτίου και προς την ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν Αντιπεριφερειάρχες και Π.Σ. της Βοιωτίας.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα στηρίζουν αλλά δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βουρδάνος που όλα συγκλίνουν ότι κατευθύνεται για υποψηφιότητα στο Δήμο Μεσσαπίων και η Ασημίνα Παπαναστασίου η οποία δήλωσε ότι βλέπει υποψηφιότητα για το κοινοβούλιο. Προς την Βουλή «βλέπει» και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Θέμης Χειμάρας ενώ ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αναστασίου κατευθύνεται προς τον Δήμο Θηβαίων.
«Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης κάλεσε τους περιφερειακούς συμβούλους να εκφραστούν ελεύθερα, αποφεύγοντας ο ίδιος να πάρει θέση αλλά αντίθετα μίλησε στο τέλος της συνάντησης επιβεβαιώνοντας την ενότητα του συνδυασμού και για τα επόμενα χρόνια. Όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα η συγκεκριμένη κίνηση του Κ. Μπακογιάννη ουσιαστικά δημιουργεί τα δύο τρίτα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού για τις επόμενες εκλογές. Έτσι από τη μια πλευρά δημιουργείται η αίσθηση της συνέχειας του συνδυασμού του κ. Μπακογιάννη και από την άλλη πλευρά κόβονται οι κινήσεις για διαρροές προς διάφορες και διαφορετικές κατευθύνσεις», τονίζει μεταξύ άλλων η «Σέντρα» και προσθέτει: «Με την κίνηση αυτή του Κώστα Μπακογιάννη ουσιαστικά η Νέα Δημοκρατία λύνει με τον καλύτερο τρόπο ένα μείζον θέμα».
Κλείνοντας με τις υποψηφιότητες ιδιαίτερα αισθητή αναμένεται να είναι και η υποψηφιότητα του ΚΚΕ.