Μεγάλο ενδιαφέρον στην εκδήλωση του Παραρτήματος Λιβαδειάς της ΕΑΕ με θέμα την βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη


Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η εκδήλωση του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας «Βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη. Από την παραδοσιακή θεραπευτική στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα» με ομιλητή τον Επίκουρο Καθηγητή Φαρμακολογίας του Ε.Κ.Π.Α. κ. Νικόλαο Φωκιαλάκη.

Αμέσως μετά την ομιλία του ο κ. Φωκιαλάκης απάντησε στα ερωτήματα που του τέθηκαν από το κοινό ενώ παρέμβαση έκανε και ο πρώην Αντιδήμαρχος Λεβαδέων Στέλιος Καλογήρου ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε γνωστό ότι πρόσφατα στη Λιβαδειά ιδρύθηκε σύλλογος φίλων κάνναβης.
Ακολούθησε μια μουσική βραδιά με τον Αντώνη Κεραμιδά στο πιάνο και τον Γιώργο Μαρινάκη στο βιολί, ενώ ο Κωνσταντίνος Λέκκας τραγούδησε και οδήγησε τους παραβρισκόμενους σε μουσικά δρομάκια, στα βάθη της Ανατολής.
Παράλληλα τα μέλη της ΕΑΕ χάρισαν από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στους εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά τους.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον «Νερόμυλο» επειδή στις εγκαταστάσεις της ΕΑΕ στο «Κέντρο Πρόληψης και Διάγνωσης Λουκά Δέδε», πραγματοποιούνται έργα λόγω φθορών και τα οποία όπως επεσήμανε η Δήμαρχος Γιώτα Πούλου, λόγω του ιδιοκτησιακού του κριτηρίου ο Δήμος τα κάνει με μεγάλη προσπάθεια.
«Την σημερινή εκδήλωση την αφιερώνουμε στους ανθρώπους τους δικούς μας, εκείνους που εργάζονται εθελοντικά στο παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και προσφέρουν ότι ο καθένας μπορεί στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσουμε καθώς και στα μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά με συζήτηση πάνω σε ένα θέμα πρωτοποριακό για το οποίο θα μας ενημερώσεις και θα αναλύσει ο Επίκουρος καθηγητής Νικόλαος Φωκιαλάκης. Το θέμα απασχολεί πολλούς ανθρώπους και έχει να κάνει με την βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη και την πορεία από την παραδοσιακή θεραπευτική μέχρι τα σημερινά σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα», σημείωσε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΑΕ Στέλλα Ταπανλή.
«Η φαρμακευτική κάνναβη έχει αρχίσει να μπαίνει στη ζωή μας, η αλήθεια είναι ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής έχει ήδη ξεκινήσει. Τώρα το νομοθετικό πλαίσιο είναι και εδώ θετικό και μπορεί κανείς να ξεκινήσει για να επενδύσει σε μία πολύ σοβαρή δραστηριότητα. Εμείς κάνουμε έρευνα και είμαστε σε συνεργασία και με αγρότες που αρχικά είχαν βάλει βιομηχανική κάνναβη και αλλά και σε επαφή και με κόσμο που θέλει να καλλιεργήσει φαρμακευτική κάνναβη», σημείωσε ο κ. Φωκιαλάκης επισημαίνοντας ότι «το μόνο σίγουρο είναι πως το κλίμα της χώρας μας είναι ιδανικό και υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από Έλληνες επενδυτές όσο και από επενδυτές από το Ισραήλ και τον Καναδά».
Σε ότι αφορά στην κάνναβη σημείωσε ότι παλιά υπήρχε η άποψη που μίλαγε για δύο φυτά την κάνναβη ίντικα η φαρμακευτική και η Σατίβα η βιομηχανική. Σήμερα είναι αποδεκτό ότι το φυτό είναι ένα με διαφορετικές ποικιλίες ανάλογα με το ποσοστό τετραϋδροκανναβινόλης. Αν το ποσοστό είναι υψηλό χαρακτηρίζεται ως φαρμακευτική και αν είναι χαμηλό ως βιομηχανική.
Σήμερα στην Ευρώπη επιτρέπονται να καλλιεργηθούν πάνω από 64 ποικιλίες για βιομηχανική ενώ υπάρχουν και δεκάδες ακόμα για φαρμακευτική.
Η επόμενη μεγάλη εκδήλωση του Παρατήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας θα πραγματοποιηθεί στη Λιβαδειά, θα γίνει στις 4 Νοεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

εφημερίδα ΔΙΑΒΗΜΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου