...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

4.3.19

Άκαπνες παιδικές χαρές στη Λιβαδειά


Τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας  Βοιωτίας και του Δήμου Λεβαδέων βρίσκει η εκστρατεία κατά του καπνίσματος του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής  Αντικαρκινικής Εταιρείας. Πρόσφατα,  στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη, Φανής Παπαθωμά, της Δημάρχου Λεβαδέων,  Γιώτας Πούλου και της Προέδρου της  Αντικαρκινικής,  Στέλλας Ταπανλή.

Ως πρώτο μέτρο, αποφασίστηκε, με χρηματοδότηση της Π.Ε, να τοποθετηθούν  πινακίδες σήμανσης σε δέκα πιστοποιημένες παιδικές χαρές του Δ. Λεβαδέων για απαγόρευση του καπνίσματος, προς ενημέρωση των γονιών και με λογότυπο «Λέμε ΟΧΙ στο κάπνισμα στις παιδικές χαρές».

Η Αντιπεριφερειάρχης και με την ιδιότητα της εκπαιδευτικού, τόνισε ότι:”Οι γονείς δεν πρέπει να γίνονται κακό παράδειγμα μιμητισμού για τα παιδιά τους , ενώ τα αποτσίγαρα είναι τοξικά απόβλητα και δηλητήριο για τα παιδιά μας. Χρηματοδοτούμε την τοποθέτηση δέκα  πινακίδων στις δέκα πιστοποιημένες παιδικές χαρές του Δήμου Λεβαδέων, παροτρύνοντας τους γονείς να σεβαστούν τους χώρους που παίζουν τα παιδιά τους”.

Η Δήμαρχος δήλωσε ότι θα προκαλέσει σύσκεψη με τους ιδιόκτητες των καταστημάτων εστίασης για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
“Eίναι υποχρέωση όλων μας να συνταχθούμε με την αντικαπνιστική καμπάνια του παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Aντικαρκινικής Eταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα και προχωράμε με συγκεκριμένα μέτρα”, είπε μεταξύ άλλων η Γ. Πούλου.

Από τη μεριά της, η πρόεδρος της Αντικαρκινικής, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Παραρτήματος για να αποκτήσουν οι πολίτες αντικαπνιστική συνείδηση. Το Παράρτημα έχει εκδώσει και ψήφισμα καλώντας τη δικαιοσύνη και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν για την εφαρμογή του νόμου.
“Πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί το αυτονόητο, να εφαρμόσουμε τον αντικαπνιστικό νόμο στην όμορφη πόλη μας και δεν λέω να τον εφαρμόσουμε με τιμωρητική διάθεση αλλά να αποκτήσουμε οικολογική και αντικαπνιστική συνείδηση”, υπογράμμισε η κ. Ταπανλή.