...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

19.3.19

Με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Ν. ΘηβαίοςΜε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο συναντήθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας, Νίκος Θηβαίος.
Κατά τη συνάντηση, ο βουλευτής εξέθεσε στον Αρχιεπίσκοπο τις τελευταίες εξελίξεις στην ακαδημαϊκή πραγματικότητα του Νομού Βοιωτίας. Συγκεκριμένα συζητήθηκε η παρουσία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Θήβα, καθώς και η προοπτική λειτουργίας Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης διετούς φοίτησης, στα πλαίσια της σχεδιαζόμενης ίδρυσης Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου και Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, τα οποία μελλοντικά πρόκειται να λειτουργήσουν σε συνδυασμό με το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Γεωργία.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και η προοπτική συνεργασίας με την Εκκλησία της Ελλάδας σε μια σειρά από τομείς που αφορούν την Παιδεία, στα πρότυπα και της πρόσφατης συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β’, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας.
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την περιοχή της Βοιωτίας και συμφώνησε στην προοπτική της συνεργασίας, ιδίως σε εκπαιδευτικά ζητήματα.