...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

5.3.19

Eγκαίνια της νέας Μονάδας του ΕΚΕΨΥΕ στο Λαφύστιο


Πραγματοποιήθηκαν  στο Λαφύστιo τα εγκαίνια της νέας Μονάδας του ΕΚΕΨΥΕ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίος, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Γεώργιος Γιαννόπουλους, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών κ. Στυλιανός Χριστογιώργος, οι βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Νίκος Θηβαίος και Αντρέας Κουτσούμπας, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, ο κ. Γιάννης Καραβάς από την χορηγό εταιρεία  Αλουμίνιο της Ελλάδος, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών καθώς και πλήθους κόσμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος, στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην ίδρυση της πρώτης δομής του ΕΚΕΨΥΕ στη Λιβαδειά, την οποία η Βοιωτική εκκλησία αγκάλιασε και στήριξε, πριν από εικοσιέξι περίπου χρόνια, φιλοξενώντας τρόφιμους από το ψυχιατρείο-κολαστήριο,  της Λέρου, αψηφώντας τις κοινωνικές προκαταλήψεις.
H Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου στο καλωσόρισμα της επεσήμανε ότι  ο Δήμος Λεβαδέων στηρίζει έμπρακτα τις ευάλωτες ομάδες, είτε μέσω των Δομών του, όπως Κοινωνικό Φαρμακείο, Ιατρείο, Συσσίτιο, είτε μέσω του προγράμματος  του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
Επίσης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή στέκεται αρωγός στις δράσεις όλων των δομών του ΕΚΕΨΥΕ που έχουν ως στόχο τη στήριξη, τη σταδιακή επανένταξη καθώς και την άρση των προκαταλήψεων και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Υπενθύμισε δε ότι το κτίριο για τη λειτουργία της νέας μονάδας ΕΚΕΨΥΕ, παραχωρήθηκε ανακαινισμένο και επαναχρησιμοποιείται για καλό σκοπό. Αυτό στάθηκε δυνατό χάρη στην συγκατάθεση και στήριξη των κατοίκων του Λαφυστίου, τους οποίους και ευχαρίστησε.   
Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν με την άψογη και δημιουργική συνεργασία τους, ώστε το όραμα να γίνει πραγματικότητα. Ευχήθηκε καλή δύναμη στους εργαζόμενους και ευόδωση των κόπων τους, εξαίροντας το σημαντικό έργο που επιτελούν στον τομέα της Ψυχική Υγείας, τόσο στη φροντίδα όσο και στην πρόληψη.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων έλαβε τα εύσημα για τη συνεργασία και την αμέριστη βοήθεια του Δήμου στη δημιουργία της Μονάδας, τόσο από το Γ.Γ του Υπουργείου, όσο και από τον πρόεδρο και το Σύλλογο Εργαζομένων του ΕΚΕΨΥΕ.