Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε Ν.Δ., στις περιφερειακές στη Στερεά Φ. Σπανό και στις δημοτικές ψηφίστε όποιον θέλετε είπε μιλώντας στη Λιβαδειά ο Κ. ΜητσοτάκηςΓια τη σημασία των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων μίλησε σε εκδήλωση του κόμματος στη Λιβαδειά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας παράλληλα πυρά κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρόσφατα και ΑΝΕΛ αλλά και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σε συγκέντρωση μελών, στελεχών και φίλων της ΝΔ, από όλη σχεδόν την περιφέρεια Στερεάς, που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως «μητέρα των μαχών» τις εθνικές εκλογές (καθώς -όπως υποστήριξε- θα κριθεί εάν οι ζωές των πολιτών θα γίνουν καλύτερες και εάν θα σταματήσει η πορεία φθοράς, παρακμής, διχασμού, φόρων και ανασφάλειας), ωστόσο στάθηκε ιδιαίτερα και στη σπουδαιότητα των ευρωεκλογών του Μαΐου.
Όπως υπογράμμισε, «η ευρωκάλπη είναι το πρώτο ημίχρονο και το αποτέλεσμα πρέπει να είναι τέτοιο που να μην έχει κανείς αμφιβολία για το τελικό αποτέλεσμα», καλώντας τους πολίτες να μην στείλουν μήνυμα αποδοκιμασίας στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μήνυμα για ισχυρή Ν.Δ.
Αντίθετα, δεν έδωσε πολιτικό χαρακτήρα στις δημοτικές εκλογές.

Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε Ν.Δ., στις περιφερειακές στη Στερεά τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και στις δημοτικές ψηφίστε όποιον θέλετε είπε μιλώντας στη πρωτεύουσα της Βοιωτίας ο Κ. Μητσοτάκης .
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε ότι διάβασε το σχέδιο της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα πριν την εκφωνήσει και σημείωσε ότι η ομιλία του πρωθυπουργού «στάζει δηλητήριο», καθώς και ότι «ο κ. Τσίπρας έχει πει τόσα ψέματα που χρειάζεται κείμενο για να μην τα ξεχάσει».
Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του πρωθυπουργού, είπε ότι «θα τον θυμόμαστε για τα ψέματα, τους φόρους και τη Μακεδονία… Σας εξαπάτησε, σας φτώχυνε, σας περιφρόνησε και δίχασε..».
Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «από Κουρουμπλή, Κουντουρά και Κόκκαλη, ένας Τζουμάκας δρόμος», επέκρινε τον κ. Τσίπρα για τον χαρακτηρισμό «ανθέλληνας» που -όπως είπε- χρησιμοποίησε εναντίον του υποψηφίου του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τις πιο φθηνές δυνάμεις του λαϊκισμού.
Έκανε ειδική αναφορά στη νέα γενιά σημειώνοντας πως «το μέλλον της δεν μπορεί να είναι μια εξαρτημένη επιδοματική πολιτική από μια κυβέρνηση που δίνει επιδόματα έναντι κομματικών ψήφων». Η νέα γενιά ζητά καλή Παιδεία, καλή κατάρτιση, καλές και πολλές θέσεις εργασίας και το μέλλον της το εγγυάται το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, είπε χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε έκτρωμα το νομοσχέδιο Γαβρόγλου που ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να τον αποσύρει.
Κάλεσε πρώην δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ «να επιστρέψουν σπίτι τους» και ζήτησε από τα στελέχη και τη βάση της ΝΔ να υποδεχθούν στο κάλεσμα και όσους δεν ψήφισαν ποτέ τη ΝΔ. «Σε αυτή την εκλογική μάχη το διακύβευμα για τη χώρα είναι πολύ σημαντικό», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «στην πορεία μιας μεγάλης και πλατιάς συμπόρευσης χωράνε πολλοί».
Ο κ. Μητσοτάκης στην κατάμεστη αίθουσα του «Rodon Palace» δεν παρέλειψε να εξάρει το έργο του νυν Περιφερειάρχη και υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη προβλέποντας άνετη επικράτηση.
Σε ό,τι αφορά το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, τόνισε πως συνδυάζει την εμπειρία με την ανανέωση ενώ αναφέρθηκε προσωπικά σε όλους τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που βρίσκονται στην εκδήλωση. Όταν ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ολόκληρη η αίθουσα σηκώθηκε όρθια προκειμένου να τον χειροκροτήσει για την προσπάθειά του. «Με ενέπνευσε με τη δύναμη της ψυχής του», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
Πριν την ομιλία του στη Λιβαδειά, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας.

εφημερίδα ΔΙΑΒΗΜΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου