Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΔΗ.ΣΥ. το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Γ. Σκλάβος

Το όνομα του στελέχους του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργου Σκλάβου, ως υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ανακοίνωσε για τις επικείμενες ευρωεκλογές η Πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά.
Ο Γ. Σκλάβος είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων με ειδίκευση στη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και στο International MBA. Είναι στέλεχος Κέντρου Δια Βίου Μάθησης σε Βοιωτία, Φωκίδα και Κέρκυρα. Έχει διατελέσει Πρόεδρος ΤΟΣΥΝ Λιβαδειάς, Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας, μέλος του ΚΣ της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας το 2010. Από το 2014 είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λεβαδέων καθώς και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Από το 2018 είναι Γραμματέας στη Βοιωτία και Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του Κινήματος Αλλαγής. Είναι μέλος του Συνδέσμου Συγγραφέων – Λογοτεχνών Βοιωτίας, όπου έχει διατελέσει και Αντιπρόεδρος.


Με το σύνθημα «Στείλε μήνυμα αλλαγής για την Ελλάδα και την Ευρώπη» παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. 

Σε πανηγυρικό κλίμα και με αισιοδοξία για επιτυχές αποτέλεσμα παρουσιάστηκε στην Αθηναΐδα, το Ευρωψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τη Φώφη Γεννηματά.

Παρόντων των 42 υποψηφίων και ηγετικών στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι πρόκειται για μια μάχη που περνά μέσα από την πολιτική ανατροπή και στις ευρωεκλογές.

«Κάθε ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, δίνει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, πιο Δημοκρατική Ευρώπη. Να φράξουμε τον δρόμο στην ακροδεξιά, τον εθνικισμό, τον λαϊκισμό. Να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη θα παραμείνει ο χώρος της Δημοκρατίας, της ειρήνης, της ανοιχτής κοινωνίας και του ανθρωπισμού. Με τον Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για αυτή την μεγάλη αλλαγή, καλούμαστε να δώσουμε την μάχη στις 26 Μαΐου», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Πρόσθεσε ότι «η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής: είναι ψήφος αλλαγής στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Αλλαγή ξανά. Ξέρουμε, θέλουμε, μπορούμε. Οι Έλληνες ξέρουν πότε και με ποιον έζησαν καλύτερα, με το ΠΑΣΟΚ. Το θυμούνται οι παλιότεροι, ήρθε η ώρα να το ζήσουν και τα νέα παιδιά με το Κίνημα Αλλαγής.»

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τους πολίτες τη θετική ψήφο τους στο ισχυρό ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής. Πρόκειται, είπε, για ψηφοδέλτιο νίκης που συνδυάζει την ανανέωση και την εμπειρία. «Αυτή τη μάχη τη δίνουμε όλοι μαζί και θα την κερδίσουμε. Είναι το πρώτο βήμα για τη μεγάλη ανατροπή που θα γίνει στις εθνικές εκλογές», υπογράμμισε.

Άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα, τους εκφραστές του λαϊκισμού, της νέας Δεξιάς όπως ανέφερε, «τους πιο «πρόθυμους» να εφαρμόσουν τις πιο συντηρητικές πολιτικές που επέβαλαν οι ισχυροί της Ευρώπης. Αυτούς που μεταλλάχθηκαν από σκληρούς αντιμνημονιακούς σε μνημονιακούς υπηρέτες. Που ανέλαβαν δεσμεύσεις, που αποτελούν θηλιά στο λαιμό της χώρας και φτωχοποιούν τον Ελληνικό λαό. Αυτούς που στο εξωτερικό δήθεν αποστρέφονται τη δεξιά και την ακροδεξιά και ζητούν δήθεν προοδευτικά μέτωπα, αλλά συγκυβερνούν μαζί τους με πλήρη «ομοψυχία» στην Ελλάδα. Αυτούς που χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να διατηρηθούν στην εξουσία».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, άσκησε κριτική προς τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αγωνιζόμαστε απέναντι στην δεξιά, στην Νέα Δημοκρατία. Απέναντι στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να μετατρέψει τις εκλογές σε εσωτερικό δημοψήφισμα: Για να κρύψει μέσω της πόλωσης και του διχασμού, ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τις ίδιες πολιτικές, που μας επέβαλαν οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης. Για να κρύψει τις ευθύνες του κόμματος του για την κρίση. Μετά και την αμετάκλητη αθώωση του Γεωργίου, καμία θεωρία συνωμοσίας δεν μπορεί να σταθεί. Η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος από την Κυβέρνηση Καραμανλή το 2004-09 οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν από την καταστροφή. Και βέβαια θέλει να κρύψει ότι το Ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα ευθύνεται για την κρίση που βιώνει σήμερα η Ευρώπη και ο υποψήφιος τους για την προεδρία, ο κ. Βέμπερ, είναι αυτός που αντιμετώπισε με σκληρότητα τη χώρα μας τα πρώτα χρόνια της κρίσης», τόνισε.

Η κα γεννηματά ολοκλήρωσε την ομιλία της απευθυνόμενη «πριν από όλα στους νέους. Δώστε τη μάχη της γενιάς σας, για ένα καλύτερο αύριο. Η ψήφος σας είναι δύναμη. Δώστε το παρόν στις κάλπες. Κλείστε τα αυτιά σας στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Δώστε την ψήφο σας, «με λογισμό και μ' όνειρο». Επιλέξτε προοδευτικά προγράμματα που προβλέπουν εγγυήσεις για τους νέους για τη μόρφωση, για τη δουλειά σας, για τη ζωή σας. Που μπορούν να σας εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή, εδώ στον τόπο σας και στην Ευρώπη, όχι όμως ως αναγκαστική επιλογή. Αντισταθείτε στην ακροδεξιά και το φασισμό. Κλείστε τους οριστικά το δρόμο. Στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε χώρο για σας. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για τους νέους και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Και έχουμε νέους παντού, στο κόμμα και στα ψηφοδέλτια. Μαζί πάμε ξανά μπροστά».

Απευθυνόμαστε και σε αυτούς που απογοητευμένοι από την εικόνα της πολιτικής αρένας προσανατολίζονται στην αποχή η σε χαλαρή ψήφο. Σε αυτούς που στήριξαν μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα διαψεύδονται οικτρά οι ελπίδες τους. Και δεν μιλώ φυσικά για αυτούς που επέλεξαν τα φθηνά προσωπικά ανταλλάγματα. Σε αυτούς που ενώ ανήκουν παραδοσιακά στη δημοκρατική παράταξη αναζητούν στο πρόσωπο του Μητσοτάκη σωτηρία από τον Τσίπρα, αγνοώντας στην αγωνία τους ότι αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου αδιεξόδου και στις ευρωεκλογές. Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι εμπιστοσύνη στο αύριο. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα. Στις 26 Μαΐου δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί, με δύναμη».

Αναλυτικά οι 42 υποψήφιοι (με αλφαβητική σειρά):

1              ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

2              ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ

3              ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΑΚΗΣ

4              ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

5              ΒΡΟΝΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

6              ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΒΟΥΛΑ

7              ΓΚΕΜΗ ΕΝΤΑ

8              ΓΟΣΠΟΔΙΝΗ ΑΣΠΑ

9              ΔΑΛΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

10           ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

11           ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΥ ΑΙΓΛΗ

12           ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

13           ΚΑΪΛΗ ΕΥΑ

14           ΚΑΛΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (KALLIS GEORGIA)

15           ΚΑΜΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

16           ΚΑΠΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 17           ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

18           ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

19           ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΛΙΤΣΑ

20           ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

21           ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

22           ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΥΠΑΤΙΑ

23           ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

24           ΜAΛΛΙΩΡΗ ΜΕΝΗ

25           ΜΕΙΜΑΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

26           ΜΠΟΥΡΑ ΕΥΑ

27           ΜΩΡΑΛΗ ΒΑΣΣΩ

28           ΜΩΡΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

29           ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

30           ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

31           ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΣ

32           ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

33           ΡΟΛΟΓΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

34           ΣΑΔΟΥΛΑ ΣΕΒΤΖΑΝ

35           ΣΚΛΑΒΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

36           ΣΤΑΓΚΟΥΡΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

37           ΤΖΑΛΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

38           ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

39           ΤΣΟΥΛΙΑΣ ΝΙΚΟΣ

40           ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

41           ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΘΥΜΙΟΣ

42           ΧΡΟΥΜΠ ΓΙΟΖΕΦ (ΙΩΣΗΦ)

εφημερίδα ΔΙΑΒΗΜΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου