...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

7.6.19

Διάκριση του 18χρονου Ιρακινού Saber Mohammed που φιλοξενείται στη Λιβαδειά στο 22ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας

Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Σωτήρης Καρβούνης συγχαίρουν τους μαθητές των σχολείων του 1ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς, του 4ου και του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς για την συμμετοχή τους στο 22οΠανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας τη σχολική χρονιά 2018-2019 με θέμα «Ένα σπίτι μακριά από το σπίτι».
Οι μαθητές των σχολείων σε συνεργασία με παιδιά προσφύγων που φοιτούν σε αυτά και τους εκπαιδευτικούς συμμετείχαν σε ομαδικές ή ατομικές εργασίες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφράσουν τη γνώμη, τις σκέψεις και τις ιδέες τους μέσα από κείμενα, ζωγραφιές ή κόμικ.

Ανάμεσα στις συμμετοχές που διακρίθηκαν από την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων είναι και το ποίημα του 18χρονου Ιρακινού Saber Mohammed, μαθητή του 1ουΕΠΑΛ Λιβαδειάς και ωφελούμενο του προγράμματος «ESTIA», που υλοποιεί η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης την Ευρωπαϊκής Ένωσης (DG HOME).
Διαβάστε παρακάτω το ποίημα του 18χρονου Μοhammed:
Σπίτι δεν είναι…
Σπίτι δεν είναι οι τοίχοι και τα πατώματα
Τα ρούχα και τα παιχνίδια
Τα δωμάτια και τα μπαλκόνια
Τα κρεβάτια και οι καρέκλες
Ούτε καν οι άνθρωποι που έχουν κρύο στην καρδιά τους.

Σπίτι είναι…
Σπίτι είναι τα ζεστά χέρια που σε κρατούν να ανέβεις στα όνειρά σου
Τα λόγια από καρδιάς που σε στηρίζουν στα βήματά σου
Οι αληθινές αγκαλιές που τις νιώθεις όταν χάνεσαι σε αυτές
Οι άνθρωποι που δακρύζουν από χαρά για ‘μένα.

Δείτε εδώ τις συμμετοχές των σχολείων που διακρίθηκαν: