...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

12.6.19

Γ. Σταθάς: Να παραμείνει ανοιχτό υποκατάστημα της ALPHA BANK στην ΑράχωβαΝα μην κλείσει το υποκατάστημα της τράπεζας ALPHA BANK στην Αράχωβα ζητά ο πρώην βουλευτής Βοιωτίας και νέος Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς.  Ο κ. Σταθάς σε επιστολή του προς τους αρμόδιους και τους πολιτικούς φορείς χαρακτηρίζει «απαράδεκτη την απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας για το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Alpha Bank στην Αράχωβα, την 21η Ιουνίου 2019» και προσθέτει: «Πρέπει άμεσα να ανακληθεί αυτή η απόφαση διότι η Αράχωβα είναι μια κωμόπολη με τεράστια τουριστική και επιχειρηματική κίνηση, καθώς αποτελεί τον υπ’ αριθμόν 1 χειμερινό τουριστικό προορισμό της χώρας. Αυτό συνεπάγεται μεγάλη ρευστότητα και διακίνηση κεφαλαίων, ιδιαίτερα κατά την περίοδο Οκτώβριος – Απρίλιος». Ακολούθως ο κ. Σταθάς σημειώνει:

«Η απομάκρυνση του καταστήματος από την Αράχωβα δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα όπως:
- Πρόβλημα στη διαχείριση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, καθώς θα  αδυνατούν να καταθέσουν τα χρήματα σε φυσικό κατάστημα εντός  Αράχωβας, και θα πρέπει να μετακινηθούν στα καταστήματα της Άμφισσας  ή της Λιβαδειάς. Αυτό συνεπάγεται επιπλέον κόστος αλλά θέτει και σοβαρά  ζητήματα ασφάλειας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην απομάκρυνση  πολλών επιχειρηματιών από την Alpha Bank, προκειμένου να μπορούν να  εξυπηρετηθούν καλύτερα.
- Το κατάστημα της Αράχωβας είναι το μοναδικό το οποίο διαθέτει θυρίδες θησαυροφυλακίου, συνεισφέροντας σημαντικά σε θέματα ασφάλειας.
- Μεγάλος αριθμός συνταξιούχων δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί από το κατάστημα για θέματα που μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο δια ζώσης και όχι ηλεκτρονικά.
- Θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας στην περιοχή, ειδικά στους δύσκολους καιρούς των capital  controls».
Ακολούθως επισημαίνει πως πρόκειται για ένα υποκατάστημα τράπεζας ιδιαίτερα κερδοφόρο, με τζίρο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που εξυπηρετεί εκατοντάδες επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αράχωβας, ενώ το κόστος λειτουργίας του είναι μικρό, καθώς έχει χαμηλό ενοίκιο και απαιτούνται μόνο 3 υπάλληλοι για την ομαλή λειτουργία του και υπογραμμίζει: «είναι υποχρέωση της Τράπεζας και της Κυβέρνησης να κρατήσουν ανοιχτό το Υποκατάστημα της Τράπεζας Alpha Bank στο μεγαλύτερο χειμερινό θέρετρο της χώρας, στην Αράχωβα και να μην ξεχνάμε ότι οι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει δισεκατομμύρια για να κρατήσουν ανοιχτές τις Τράπεζες».