...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

17.6.19

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΛιβαδειάςΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε παρουσία της σχολικής κοινότητας και πλήθους κόσμου η τέταρτη καλοκαιρινή γιορτή του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Λιβαδειάς, την Πέμπτη 13 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
Στη γιορτή μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Νίκος Θηβαίος(ΣΥΡΙΖΑ) και Ανδρέας Κουτσούμπας (Ν.Δ.), η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, ο Δ/ντης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μιχάλης Γιαννιός και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Στο ξεκίνημα έγινε από τον Διευθυντή του σχολείου Γιάννη Ηλία, ένας σύντομος απολογισμός της σχολικής χρονιάς με ειδική αναφορά στη βελτίωση του περιεχόμενου και των μεθόδων διδασκαλίας που εφαρμόστηκαν στο σχολείο, στην αναβάθμιση της λειτουργίας των εργαστηρίων και στην εξειδίκευση των μαθητών σ’ αυτά, στη συνέχιση του εξοπλισμού και της βελτίωσης των υποδομών, στην ανάγκη των δρομολογημένων 4.500 προσλήψεων στην ειδική αγωγή.
Επίσης στη συναυλία στο πλαίσιο των Τροφωνίων, που διοργάνωσε το BLACKDUCK RADIO, με τα έσοδα της οποίας τοποθετήθηκε ελαστικό δάπεδο και ηχοσύστημα στην αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, στο πρόγραμμα Ένα τραγούδι για τον Αργύρη, στη 2ημερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Λιβαδειά, στο bazaar και στη συνεργασία με το Μουσικό σχολείο και το Τροφώνιο ωδείο, στην παρουσίαση του βιβλίου του σχολείου «ΠΥΡΓΟΙ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ & ΑΚΡΟΠΟΛΕΙΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΚΗΦΙΣΟΥ & ΚΩΠΑΪΔΑΣ», στην γιορτή 25ης Μαρτίου, με το ευρηματικό σενάριο, τις φιγούρες και το σκηνικό του Καραγκιόζη, στα προσβάσιμα έργα ζωγραφικής και την έκθεση με έργα 4 μαθητών, όπως και τη συναυλία με τα ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ που διοργάνωσε επίσης το BLACKDUCK RADIO, στον αγώνα των ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ με αυτή του ΠΣΑΠ, στα προγράμματα φιλαναγνωσίας, για τα παλιά επαγγέλματα και τη δημιουργία θεατρικής ομάδας, στα πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης, με το Γυμνάσιο και Λ.Τ. της Δαύλειας, στην επίσκεψη στο σχολείο μας του νυν και πρώην Υπουργού Παιδείας και στην επίσκεψη Ουαλλών και Ισπανών εκπαιδευτικών.
Ο απολογισμός ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες, καθώς όπως τόνισε ο κ. Ηλίας «όλα τα παραπάνω δεν θα ήταν δυνατά χωρίς την καθημερινή προσπάθεια και συνεργασία του προσωπικού του σχολείου, αλλά και τη βοήθεια συμπολιτών, φορέων και οργανισμών που υποστήριξαν το σχολείο για μια ακόμη χρονιά».
Ακολούθησε η μουσικοθεατρική σχολική παράσταση με τίτλο «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ» που με πολύ μεράκι ετοίμασαν οι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου.
"Έπαιξαν", τραγούδησαν και χόρεψαν οι μαθητές και οι μαθήτριες: Στέλλα, Ειρήνη, Βασίλης, Δημήτρης, Ζέννια, Δημήτρης, Βασιλική, Γιώργος, Χριστίνα, Ραφαέλα, Θανάσης, Δημήτρης, Μαρία, Όρκεστ, Δημήτρης, Μίνα, Γιώργος, Μαριλία, Παναγιώτης, Σταύρος και Άγγελος
Σενάριο-σκηνοθεσία: Μπαδήλα Σοφία. Κοστούμια: Χαιροπούλου Χρύσα. Χορευτικά: Τσακωνίτης Χρήστος. Σκηνικά: Πουλοπούλου Βασιλική, Ηλίας Γιάννης, Ψυχούλα Κατερίνα.
Βοηθοί: Αβορίτη Άννα, Καραγεώργου Βιβή.
Στη συνέχεια έγινε, η τελετή αποφοίτησης της Μίνας και  του Δημήτρη. Στους μαθητές απονεμήθηκε αναμνηστικό λεύκωμα με φωτογραφίες από την φοίτησή τους στο σχολείο, και η κονκάρδα του σχολείου. Το λεύκωμα επιμελήθηκε ο Δ/ντης του σχολείου Γιάννης Ηλίας.
Μετά την τελετή αποφοίτησης έγιναν κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις. Η σπουδαιότερη από αυτές αφορούσε στην πολύ μεγάλη προσφορά που έγινε στο σχολείο από τους κ.κ. Χρήστο Γαλανό, Κώστα Τζιτζώκο και Δημήτρη Πίτσο.
Ειδικότερα οι κ. Γαλανός, Τζιτζώκος και Πίτσος εκδήλωσαν την επιθυμία να χρηματοδοτήσουν εξ ολοκλήρου την δημιουργία ενός χώρου αισθητηριακής ολοκλήρωσης στο σχολείο, που είναι ό,τι πιο προηγμένο τεχνολογικά υπάρχει σήμερα και περιλαμβάνει τα πιο σύγχρονα και ποιοτικά βοηθήματα για την ανάπτυξη των οπτικών, απτικών και ακουστικών ικανοτήτων των παιδιών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο ξεκίνημα της προσπάθειας για τη δημιουργία του πολυαισθητηριακού δωματίου, ήταν καθοριστική η συμβολή του Αν. Κόντου που διοργάνωσε τη συναυλία με τον Αγάθωνα τον Μάιο του 2017, καθώς και του ΑΚΟΛ που «υιοθέτησε» την εκδήλωση.
Προκειμένου να λάβει σάρκα και οστά η προσφορά, η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου, δεσμεύτηκε ότι ο δήμος Λεβαδέων θα τακτοποιήσει άμεσα όλα τα  διαδικαστικά θέματα, αδειοδότησης και τοποθέτησης του προαπαιτούμενου οικίσκου, ώστε τον Σεπτέμβριο να έχει ολοκληρωθεί το έργο και να δοθεί προς χρήση στο σχολείο.
Στη συνέχεια προβλήθηκε το βίντεο με τίτλο: «Τι κάναμε φέτος;» με τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν την σχολική χρονιά που ολοκληρώθηκε και το επιμελήθηκε επίσης ο Δ/ντης του σχολείου.
Η γιορτή έκλεισε με τα εγκαίνια του εργαστηρίου χειροτεχνίας, που ανακαινίστηκε πλήρως με την υποστήριξη του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ των ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ, του BLACKDUCK RADIO και του ΧΡΗΣΤΟΥ Λ. ΓΑΛΑΝΟΥ. Την ανακαίνιση είχε αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο"ΜΟΡΦΗ" του κου Μπενέτου.