...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

1.9.19

Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Θήβας Γ. Αναστασίου, και τα ΣυμβούλιαΜε τη δέσμευση να παραδώσει τη Θήβα μεγαλύτερη στη λήξη της νέας αυτοδιοικητικής θητείας, ορκίστηκε νέος Δήμαρχος στο Δήμο Θηβαίων ο Γιώργος Αναστασίου και τα Συμβούλια.
Στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο της Θήβας ο κ. Αναστασίου παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας που απεύθυνε χαιρετισμό όπως και ο νέος Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, δήλωσε έτοιμος για δουλειά με στόχο την υλοποίηση του σχεδίου και του προγράμματός του και παρουσίασε τις αρχές με τις οποίες θα διοικήσει τον δήμο Θηβαίων.

«Το τελευταίο πράγμα που φοβόμαστε είναι η δουλειά, είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα του συνδυασμού μας και να αλλάξουμε την πόλη μας και τα χωριά μας, να αλλάξουμε προς το καλύτερο τη ζωή των ανθρώπων του δήμου μας. Αυτό βέβαια δεν είναι δυνατόν να συμβεί εν μία νυκτί, άλλωστε η ζωή και όσα κάνουμε σε αυτή δεν είναι ένα σπρίντ αλλά είναι ένας μαραθώνιος με πολλά βασανιστικά μέτρα και αγωνιώδεις φάσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αναστασίου.
Και πρόσθεσε: «Σας υπόσχομαι ότι οι προσδοκίες σας δεν θα διαψευστούν. Στο βαθμό που περνάει από το χέρι μου η θητεία του συνδυασμού μας θα συνοψιστεί σε τέσσερις βασικές αρχές. Πρώτον θα βάλουμε τέλος στις κακές συνήθειες του χθες, δεύτερον βάζουμε τέλος στις υποσχέσεις και επικεντρωνόμαστε στις πράξεις, βάζουμε στόχο την υλοποίηση του προγράμματος που ενέκρινε η Θήβα και οι δημότες μας, με προτεραιότητες που βάζουν στο επίκεντρο την ποιότητα ζωής. Τρίτον λέμε ναι στις δαπάνες αλλά μόνο αν και εφόσον είναι κοστολογημένες, προχωράμε νοικοκυρεμένα στην υλοποίηση δράσεων και έργων χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο την οικονομική βιωσιμότητα του δήμου μας και τέταρτον καλωσορίζουμε κάθε κριτική εφόσον δεν είναι κακοπροαίρετη και διχαστική αλλά αντίθετα οδηγεί σε καλύτερες συνεργασίες»
Ακολούθως ο απερχόμενος Δήμαρχος Σπύρος Νικολαόυ σημείωσε: «Αποχωρώ παραδίδοντας ένα πλήρη φάκελο των πεπραγμένων αλλά και των εκκρεμοτήτων στο νέο δήμαρχο ώστε να έχει ένα αρχικό οδικό χάρτη στην πορεία που μόλις τώρα αρχίζει, στην πορεία που πρέπει και επιβάλλονται να βοηθήσουν όλοι οι δημότες του δήμου μας».
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γρηγόρης Παπαβασιλείου τόνισε: «Σήμερα παραμερίζουμε τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του δήμου μας με καλή διάθεση και εμπιστοσύνη. Από τη θέση αυτή δηλώνουμε την υποστήριξή μας και το ενδιαφέρον μας σε κάθε τοπική κοινότητα και στους ανθρώπους που δεν έχουν αμεσότητα στα κεντρικά διαμερίσματα».
Ο Ηλίας Τραμπάκουλος ως επικεφαλής συνδυασμού της αντιπολίτευσης επεσήμανε: «Θα στηρίξουμε, θα βάλουμε πλάτη στις όποιες θετικές πρωτοβουλίες παίρνει η δημοτική αρχή όπως κάνουμε μέχρι σήμερα και όπως μπορεί να διαβεβαιώσει και ο απερχόμενος Δήμαρχος όμως θα είμαστε σταθερά απέναντι σε λάθη, παραλείψεις, παρασκήνια και ολιγωρία».
Τέλος Αντώνης Τουλουμάκος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης υπογράμμισε: «Το περιεχόμενο και η ουσία του όρκου που μόλις δώσαμε είναι ότι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της Λ.Σ. θα υπερασπιζόμαστε τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού της περιοχής μας μέσα και έξω από το Δημοτικό και τα Κοινοτικά Συμβούλια».