...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

1.9.19

Ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Γ. Σταθά, των Δημοτικών και Τοπικών ΣυμβούλωνΣτο αύλειο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος στο Δίστομο απέναντι από το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού ορκίστηκαν ο νέος Δήμαρχος Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς, το Δημοτικό και τα Τοπικά Συμβούλια.
Τη συνεργασία όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας ζήτησε ο νέος δήμαρχος κατά την τελετή ορκωμοσίας όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος ο οποίος απεύθυνε και χαιρετισμό.
Το παρών έδωσαν σύσσωμες οι πολιτικές και αυτοδιοικητικές αρχές του νομού καθώς και ο πρώην υπουργός Δημήτρης Στρατούλης.

Ο Γ. Σταθάς περιγράφοντας με σαφήνεια τις προθέσεις του στο στίβο της αυτοδιοίκησης ζήτησε την συνεργασία όλων των παρατάξεων του Δ.Σ. για την υλοποίηση του προγράμματος για το τον εξέλεγαν οι δημότες και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή ενώ παράλληλα δήλωσε έτοιμος να συγκρουστεί για την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου.
«Όλοι θα κριθούμε στο τέλος για όσα λέμε και για όσα πράξουμε. Εμείς ως πλειοψηφούσα παράταξη αυτό που ζητάμε είναι η βοήθεια όλων γιατί αν αποτύχουμε θα έχει αποτύχει ο δήμος μας. Πρέπει να προχωρήσουμε σε συνέργιες με συναίνεση, όμως αν χρειαστεί για το καλό του τόπου μας θα συγκρουστούμε με συμφέροντα και νοοτροπίες», τόνισε ο Γ. Σταθάς χωρίς να παραλείψει να επισημάνει με αναφορά στην Μαρτυρική κωμόπολη στην ανάγκη συνεχούς αγώνα για την δημοκρατία αφού επεσήμανε ότι δήμαρχος θα είναι για μια τετραετία.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Σωτηρίου τόνισε οτι ο συνδυασμός του θα λειτουργήσει προς όφελος του τόπου.
«Δεν θα περιμένουμε στην γωνία για να πλήξουμε τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Η στάση μας θα είναι εποικοδομητική, θα είναι μια προσπάθεια αναβάθμισης του δημοτικού συμβουλίου για να προωθηθεί με τον καλύτερο τρόπο η λύση των προβλημάτων που αναμένουν οι δημότες», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λουκάς Ζάκας η παράταξη του οποίου ορκίστηκε με πολιτικό όρκο, επεσήμανε ότι η Λ.Σ. θα συνεχίσει να στηρίζει εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου τα συμφέροντα του λαού τονίζοντας ότι «ο καθένας θα κριθεί από την δράση του απέναντι στις σημερινές βάρβαρες πολιτικές σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και όχι από τα λόγια».
Τέλος ο απερχόμενος Δήμαρχος Γιάννης Γεωργακός άφησε αιχμές για την αντιμετώπιση που είχε η προηγούμενη δημοτική αρχή λέγοντας πως «ήταν μια δημοτική περίοδος ταραγμένη, ζήτησα συναίνεση για το καλό του τόπο μας αλλά δεν την βρήκα, ωστόσο προσχωρήσαμε» και κατέληξε λέγοντας: «Εύχομαι το νέο Δ.Σ. να δώσει συναίνεση και να προχωρήσει ο δήμος μας».