...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

10.9.19

Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων της Βοιωτίας


Αποτέλεσμα εικόνας για δημαρχείο Λιβαδειάς
Ο Α. Μητάς Πρόεδρος του Δ.Σ του Δήμου Λεβαδέων, o Κ. Χαρέμης στη Θήβα, ο Γ. Τσιάμης στον Ορχομενό, ο Γ. Γιαννακόπουλος στον Δ. Αλιάρτου - Θεσπιέων, ο  Χ. Ληξουριώτης σε Δίστομο Αράχωβα Αντίκυρα και η Β. Κουρουτού στην Τανάγρα.
Σε ένα  άκρως συναινετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκλογή  του διαπαραταξιακού προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, το πρωί της Κυριακής.
Προεδρεύοντος του Θανάση Καλογρηά, ως πρώτου σε ψήφους δημοτικού συμβούλου, ξεκίνησε η διαδικασία ανάδειξης του προεδρείου.
Πρόεδρος, με δίχρονη θητεία,  εξελέγη ο Αλέκος Μητάς, ο οποίος έλαβε 26 ψήφους επί 32 παρόντων δημοτικών συμβούλων.
Απουσίαζε από τη συνεδρίαση ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Λουκάς Αλεξίου, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης, Νώντας Κοτσικώνας  επανέλαβε την πάγια και διαχρονική στάση του συνδυασμού για αποχή από την συγκεκριμένη ψηφοφορία, με το σκεπτικό ότι η θέση, κυρίως του πρόεδρου είναι πολίτικη, καθώς αποτελεί το «δεξί χέρι» του δημάρχου.
Στη θέση του αντιπροέδρου του Δ.Σ εξελέγη, από την παράταξη της Γιώτας Πούλου, ο Κωνσταντίνος Γαλανός και του γραμματέα, η Νάνσυ Χέβα, από το συνδυασμό του Δημήτρη Καραμάνη.
Έλαβαν και οι δύο από 26 ψήφους.
Ο νέος πρόεδρος αφού ευχαρίστησε για την ευρεία αποδοχή, δεσμεύθηκε ότι θα είναι το «δεξί χέρι όλου του Δ.Σ», στην κοινή προσπάθεια όλων για το καλό του Δήμου.
Δημιουργική θητεία του ευχήθηκε η κ. Πούλου και δεσμεύθηκε για μια εποικοδομητική και παραγωγική αντιπολίτευση από πλευράς της παράταξης της.
Τη διασφάλιση της ποιότητας των διαδικασιών του Δ.Σ ζήτησε ο Δ. Καραμάνης και την αποφυγή προσωπικών επιθέσεων.
Στη συνέχεια το Δ.Σ προχώρησε στην εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής.

Πρόεδρος του ΔΣ στη Θήβα εξελέγη ο Κώστας Χαρέμης, Αντιπρόεδρος Πέτρος Πετεινάρης και η Αθηνά Νόκα στη θέση της Γραμματέως του ΔΣ.

Στο Δήμο Τανάγρας πρόεδρος η Βιβή Κουρουτού, Αντιπρόεδρος ο Θανάσης Τσιανάκας και Γραμματέας ο Χρήστος Πέτρου.

Στο Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας Προέδρος αναλαμβάνει ο  Χαράλαμπος Ληξουριώτης, Αντιπρόεδρος Λένα Σύρου και Γραμματέας Νίκος Ζάκας.

Στο Δήμο Ορχομενού στο αξίωμα του Προέδρου εξελέγη ο Γιάννης Τσιάμης Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Φουρτάκας και Γραμματέα η Μαρία Μουτσανά.

Τέλος στο δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων Πρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Γιαννακόπουλος, Αντιπρόεδρος ο Αλέξανδρος Καρανάσιος και Γραμματέας ο Γιώργος Σιαμανδούρας.