...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

24.9.19

Συναντήσεις του Δημάρχου Θήβας Γ. Αναστασίου με την ηγεσία της ΕΛΑΣ στη Βοιωτία και τον Διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας


Αποτέλεσμα εικόνας για υναντήσεις  του Δημάρχου  Θήβας Γ. Αναστασίου με την  ηγεσία της ΕΛΑΣ

Τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Γιώργο Αναστασίου επισκέφθηκε στο γραφείο του, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Τρικαλίτης, συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Αναστάσιο Βρούβα, τον Διοικητή του Α.Τ. Θηβών Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Κατσακιώρη Ιωάννη και τον Διοικητή του Τ.Α. Θηβών Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Κακούρη Γεώργιο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, επιβεβαιώθηκε η εποικοδομητική συνεργασία που επιθυμούν να έχουν αμφότερες οι δύο πλευρές για την επίτευξη στόχων που συνδέονται άρρηκτα με την τήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και την προστασία του πολίτη.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν κρίσιμα και πολύπλευρα ζητήματα που αφορούν την αστυνόμευση στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στη συνοικία Πυρί, τη λειτουργία της Δομής Προσφύγων, τη λήψη μέτρων για τη μείωση της παραβατικότητας- εγκληματικότητας αλλά και πρακτικά ζητήματα ευταξίας της πόλης, όπως είναι η κυκλοφοριακή αγωγή, οι οδοσημάνσεις, οι παράνομες καταλήψεις του οδοστρώματος και άλλα σημαντικά θέματα.
Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε στον κ. Ταξίαρχο ότι ο Δήμος Θηβαίων θα σταθεί αρωγός στο έργο της Αστυνομίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και προσδοκά στη γόνιμη συνεργασία προς όφελος του πολίτη και της πόλης.
Τον Δήμαρχο επισκέφθηκε επίσης ο Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Βοιωτίας Κωνσταντίνος Σταράς προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία λειτουργίας του Σχολείου στη Θήβα και να εκφράσει τη θέληση του ΣΔΕ για συνέχιση της αγαστής συνεργασίας του Σχολείου με τον Δήμο.
Ο κ. Αναστασίου δήλωσε στον κ. Σταρά ότι ο Δήμος θα συνεχίσει αμέριστα να στηρίζει το ΣΔΕ, καθώς πρόκειται για ένα καινοτόμο δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, που αναμφίβολα συμβάλει στην αντιμετώπιση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της ανεργίας.
Το πρόγραμμα σπουδών του ΣΔΕ μπορεί να διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης, ωστόσο ενήλικες που για τον οιανδήποτε λόγο είχαν χρεωθεί τη σχολική αποτυχία στην πρώτη τους ευκαιρία, έχουν μέσω του ΣΔΕ μια δεύτερη στη γνώση, ενώ μετά την επιτυχή φοίτησή τους θα αποκτήσουν τίτλο ισότιμο του Γυμνασίου, ενισχύοντας τα προσόντα τους στην αγορά εργασίας.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο Δήμος θα συνεχίσει να παραχωρεί αίθουσες στο 5ο Γυμνάσιο Θήβας, για να γίνονται τα μαθήματα των ενήλικων μαθητών και θα στηρίξει την καμπάνια ενημέρωσης με κάθε δυνατό τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό το Τμήμα Παιδείας, η Κοινωνική Υπηρεσία, το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και το Γραφείο Τύπου του Δήμου θα συνεχίσουν να ενημερώνουν τους δημότες για την ύπαρξη, τον σκοπό και τη λειτουργία του ΣΔΕ, ώστε να ενισχυθούν οι ετήσιες εγγραφές και τα τμήματα.