...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

1.9.19

Ορκίστηκε ο νέος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης ΣπανόςΣτην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τη Λαμία, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και των νέων περιφερειακών συμβούλων.
Την τελετή ευλόγησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, κ. Χρυσόστομος, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία του τοποτηρητή της Μητροπόλεως Φθιώτιδας Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο και των Μητροπολιτών Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιου, Καρπενησίου Γεώργιου και Φωκίδος Θεόκτιστου.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Αθανάσιος Μπαλέρμπας.
Παρόντες ήταν, επίσης, ο απερχόμενος περιφερειάρχης και νέος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο τ. Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Λουκάς Υπερήφανος, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρώην Υπουργοί και Βουλευτές, αρχηγοί και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματικών οργανώσεων απ` όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Στην ομιλία του ο νέος περιφερειάρχης έκανε λόγο για συμπόρευση, ομοψυχία και κοινή στόχευση για μια Στερεά Ελλάδα «όμορφη και δυνατή».

“Στέκομαι μπροστά σας με ιδιαίτερη συγκίνηση. Γιατί βρίσκεστε όλοι εδώ για να συμπορευτούμε σε ένα μεγάλο ταξίδι. Ένα αυτοδιοικητικό ταξίδι δημιουργίας, συμμετοχής, δημοκρατίας. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε το 2014 έχοντας στο τιμόνι τον Κώστα Μπακογιάννη. Και έφτασε πολύ μακριά, περισσότερο ίσως από όσο και εμείς οι ίδιοι είχαμε φανταστεί στο ξεκίνημά του. Αυτό το ταξίδι συνεχίζουμε σήμερα. Πάντα με ρότα την ανάπτυξη, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ποιότητα ζωής. Και κυρίως, πάντα με τον ίδιο προορισμό. Μια Στερεά Ελλάδα όμορφη και δυνατή, που θα κρατάει τα παιδιά της και θα μας κάνει υπερήφανους τους πολίτες της. Γιατί αναφορά μας είναι ο πολίτης. Και επίκεντρό μας, ο άνθρωπος”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σπανός.
Παράλληλα αναφέρθηκε στα συκγριτικά πλεονεκτήματα της Στερεάς υπογραμμίζοντας οτι είναι μια Περιφέρεια με πολυποίκιλα φυσικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας σημείωσε μεταξύ άλλων: “Στέκομαι μπροστά σας με αισιοδοξία.
Αισιοδοξία και προσδοκία για όσα θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια. Όχι επειδή θα είναι τα πράγματα εύκολα. Τίποτα δε χαρίζεται. Όμως και όλα κερδίζονται. Κερδίζονται με κόπο και χρόνο. Με σχέδιο, όρεξη και σκληρή δουλειά. Κερδίζονται με πάθος. Κι εμείς είμαστε έτοιμοι. Έτοιμοι να δουλέψουμε με τη συνέπεια του πιο σοβαρού επαγγελματία και το πάθος του πιο ρομαντικού ερασιτέχνη. Για τη Στερεά που αγαπάμε, για τη Στερεά που ποθούμε να αντικρίσουμε.
Το πρωί της Πέμπτης έγινε και η τελετή παράδοσης παραλαβής.
Ο Κώστας Μπακογιάννης παρέδωσε τα ηνία της Περιφέρειας στο νέο Περιφερειάρχη και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία στο έργο του».