...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

1.10.19

Με αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ ΛεβαδέωνΜε την αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας, του συνδυασμού της Γιώτας Πούλου, σημαδεύτηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, την περασμένη Τετάρτη.
Αφορμή στάθηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής για τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΛ, της επιχείρησης του Δήμου, που διαχειρίζεται το προσφυγικό. Η επιλογή του Μανώλη Τσεσμετζή αποδοκιμάστηκε από την κ. Πούλου, η οποία του καταλόγισε ακραίες θέσεις έναντι των προσφύγων. Η πρώην Δήμαρχος χαρακτήρισε προκλητική την επιλογή και κατηγόρησε τον Δήμαρχο, Γιάννη Ταγκαλέγκα ότι εξακολουθεί να κινείται στην προεκλογική του ρητορική μιλώντας όχι για πρόσφυγες αλλά για λαθρομετανάστες. Ευχήθηκε τέλος να μην συμβεί κάτι αρνητικό στη διαχείριση του προσφυγικού προγράμματος από το Δήμο.
Με ειρωνικό τρόπο αντιμετώπισε την αποχώρηση του συνδυασμού της κ. Πούλου, ο Δήμαρχος, λέγοντας «να πάτε στο καλό», αποδίδοντας παράλληλα στην πρώην Δήμαρχο εργαλειοποίηση της ΚΕΔΗΛ για παραταξιακούς λόγους φέρνοντας ως παράδειγμα τη συμμετοχή εργαζομένων της επιχείρησης στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της.
Την ίδια κατηγορία δέχθηκε η κ. Πούλου και από το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόσο από τον επικεφαλής Νώντας Κοτσικώνα όσο και από το Δημοτικούς Συμβούλους Πέτρο Αρκουμάνη και Νίκο Μπράλιο.
Επίσης τόσο ο κ. Κοτσικώνας όσο και ο κ. Αρκουμάνης εξέφρασαν διαφωνίες για τον κ. Τσεσμετζή, επικαλούμενοι αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρνητικές σχετικά με τους πρόσφυγες και τον καταψήφισαν.
Υπέρ ψήφισε η παράταξη του Δημήτρη Καραμάνη τονίζοντας ότι ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ θα πρέπει να δοκιμαστεί και θα κριθεί από το έργο του.

Ωστόσο ο κ. Καραμάνη απευθυνόμενος προς το δήμαρχο τον κάλεσε να μην δυναμιτίζει το κλίμα συναίνεσης στο Δ.Σ όπως έκανε με την αποχώρηση του συνδυασμού της κ. Πούλου.
Ο Γιάννης Ταγκαλέγκας από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα φροντίσει για την εφαρμογή του προγράμματος φιλοξενίας των προσφύγων σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης με τον οποίο, όπως είπε, βρίσκεται σε επαφή.
Το Δ.Σ κλήθηκε επίσης να αποφασίσει και για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ, με αποδοχή στη θέση του Προέδρου τον Κώστα Μερτζάνη.
Στο ίδιο θέμα αντίδραση εξέφρασε η Λαϊκή Συσπείρωση στον αποκλεισμό του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς από το συμβούλιο της επιχείρησης. Ο Ν. Κοτσικώνας αφού επεσήμανε ότι αυτό μπορεί να γίνεται σύννομα, με την βοήθεια του νόμου, ωστόσο στοχεύει στους εργαζόμενους και στον περιορισμό του κοινωνικού ελέγχου. Ως αντίδραση η Λ.Σ απέσυρε τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους που είχε προτείνει για το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ.
Στη θέση του Εργατικού Κέντρου επιλέγει το Τεχνικό Επιμελητήριο, που θα πρέπει να ορίσει τον εκπρόσωπο του.
Στην ίδια συνεδρίαση έμφαση δόθηκε στο ζήτημα των αδέσποτων το οποίο θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ αλλά και στο γεγονός ότι ο Δήμος Λεβαδέων στερείται ασφαλιστικής ενημερότητας, λόγω παλαιών χρεών στον ΕΦΚΑ. Το ποσό μαζί με τις προσαυξήσεις φθάνει στις 226.000 ευρώ και αφορά οφειλές για την ασφαλιστική κάλυψη των σχολικών φυλάκων οι οποίοι δικαιώθηκαν δικαστικά.
Πηγή: siriosfm.gr