...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

29.10.19

Με επιτυχία η ουσιαστική και ενδιαφέρουσα εκδήλωση της Εστίας Μητέρας στη Λιβαδειά

Με μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση ξεκίνησε τις εκδηλώσεις της χειμερινής περιόδου το Ίδρυμα της Εστίας Μητέρας στη Λιβαδειά.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση», του Ιδρύματος παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιου ο οποίος τέλεσε τον Αγιασμό και απεύθυνε χαιρετισμό, εκπροσώπων των αρχών και  πλήθους κόσμους.
Τους παραβρισκόμενους καλωσόρισε η Πρόεδρος της Εστίας Μητέρας Χριστίνα Αγγέλλου ενώ κύρια ομιλήτρια ήταν ψυχολόγος, Πρόεδρος της "Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής", και Επιτ. Σύμβουλος Επικρατείας κ. Ιωάννα Μαρή η οποία ανέπτυξε το θέμα «Πως να συνδυάσουμε οικογένεια, επάγγελμα και κοινωνία;».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από το "Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς".

Η κ. Αγγέλου αφού ευχήθηκε σε όλους καλό χειμώνα με υγεία και ευχαρίστησε όλους όσοι βρίσκονται στο πλευρό της Εστίας Μητέρας αναφέρθηκε στις δράσεις του ιδρύματος.
«Οι δραστηριότητές μας δεν σταματάνε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Γιατί αυτό το έργο δεν οριοθετείται, δεν προσδιορίζεται και δεν αξιολογείται μόνο με τις εκδηλώσεις. Εδώ και 59 χρόνια η προσπάθεια είναι συνεχής και πολυδιάστατη, η εμπειρία μεγάλη και η ευθύνη μεγαλύτερη», σημείωσε η κ. Αγγέλου και συμπλήρωσε: «Οι μοναχικές γιαγιάδες που φιλοξενούμε, έχουν καθημερινά την ανάγκη μας και η πόρτα της Εστίας Μητέρας είναι πάντα ανοικτή για να δίνουμε το χέρι - διακριτικά και αθόρυβα - σ’ όποια γυναίκα, σ’ όποιον συνάνθρωπο τη χτυπήσει για στήριξη και συμπαράσταση».
Ακολούθως μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Η παρακαταθήκη που μας άφησε η αείμνηστη Φούλα Νικολάου και όλες οι γυναίκες που εργάσθηκαν πριν από μας είναι: η αδιάλειπτη προσφορά και παρουσία της Ε.Μ. στην κοινωνία. Με ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό - με σύνεση, υπομονή - και αισιοδοξία να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τα μηνύματα των καιρών και να προχωράμε πάντα με συμπαραστάτες εσάς».
Όπως τόνισε η Πρόεδρος οι καιροί είναι δύσκολοι, πάντα όμως ήταν και δεν φταίει μόνο η κρίση γι’ αυτό.
«Κάθε φορά συνθήκες και ανακατατάξεις, διαφορετικές τάσεις και ρεύματα, αλλάζουν τις δομές της κοινωνίας / με άμεσο αντίκτυπο στην οικογένεια όπου η μητέρα προσπαθεί να διατηρήσει τον εξισορροπητικό ρόλο της. Σε συζητήσεις και επαφές με τους γονείς σήμερα μαζί με όλα τα άλλα διαπιστώνουμε κυρίως τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για την μεγάλη επιρροή της τεχνολογίας στην οικογένεια και γενικά στις ανθρώπινες σχέσεις. Ζούμε στην εποχή του διαδικτύου, της άμεσης πληροφόρησης και παραπληροφόρησης. Τα γεγονότα οι σκέψεις, οι ιδέες μεταδίδονται αστραπιαία. Η επικοινωνία πλέον γίνεται με τα πληκτρολόγια», είπε η Χ. Αγγέλου.
Και συνέχισε: «Ο νέος αυτός τρόπος επικοινωνίας με τον οποίο τόσο γρήγορα συνηθίσαμε, καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα και τις σχέσεις, επηρεάζει συμπεριφορές, δημιουργεί ανατροπές και τόσα άλλα… γιατί είναι απρόσωπος. Το διαδίκτυο αναμφισβήτητα διευκολύνει αλλά υπερβαίνοντας τα όρια οδηγεί στην απομόνωση και είναι ένα προμήνυμα μιας μελλοντικής φθοράς που θα στιγματίζεται από την απομόνωση και τη μοναξιά.
Σημεία των καιρών που κάθε οικογένεια καλείται σήμερα να διαχειριστεί. Η Εστία Μητέρα με τις δραστηριότητες προσπαθεί να καλλιεργήσει την ζεστή ανθρώπινη επικοινωνία και είναι παρήγορο που στην πόλη μας υπάρχουν αρκετές συλλογικές προσπάθειες που επιδιώκουν το ίδιο. Ας δώσουμε όλοι λοιπόν τα χέρια κι ας είμαστε εμείς «οι πεισματάρηδες που θα εξουδετερώσουμε τη φθορά και τη μετριότητα» που με θλίψη διαπιστώνει ο Ελύτης».
Τέλος  έκανε γνωστό ότι η Εστία Μητέρας προγραμματίζει δύο σημαντικές ημερίδες.
Μία για την επιρροή του διαδικτύου στην οικογένεια και μια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών δοτών μυελού των οστών.