...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

15.10.19

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς: Όχι στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών


Αποτέλεσμα εικόνας για Μπούρας ΟΤΑ

Σε έκτακτη γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς προκειμένου να ενημερωθούν για τις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αντιδρώντας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο και τη διάταξη που επιτρέπει στους δημάρχους να εκχωρούν σε ιδιώτες τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτρολογικού και πρασίνου. Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος τονίζει:

Μαζί με το χτύπημα στη συνδικαλιστική οργάνωση και έκφραση, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) η κυβέρνηση απεργάζεται και την πλήρη ιδιωτικοποίηση των εργατοτεχνικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα με το άρθρο 179 του «Αναπτυξιακού Νόμου, καταργεί την παρ.1, άρθρο 24 του Ν.4479/2017 όπου σύμφωνα με την νομοθετική διάταξη «Μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων της παρούσας παραγράφου, οι Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών παρέχουν τις κάθε είδους ανταποδοτικές υπηρεσίες σχετικές με την καθαριότητα με ίδια μέσα».
Δίνει το δικαίωμα στους Δημάρχους εκτός της υπηρεσίας καθαριότητας να εκχωρούν σε εργολάβους και τις υπηρεσίες πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού και συγκεκριμένα τη «συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και Δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού».
Η έκτακτη Γ. Σ. των εργαζομένων στους Δήμους Λεβαδέων και Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 11:00 στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού, στην οδό Δωδεκανήσου (στο «θεατράκι»).
Η ΠΟΕ -ΟΤΑ έχει προαναγγείλει πενθήμερες κινητοποιήσεις και δυναμική κλιμάκωση τους καθώς όπως υποστηρίζει με την επίμαχη διάταξη, «οι Δήμαρχοι ουσιαστικά μετατρέπονται σε μάνατζερ, που θα φροντίζουν να διασφαλίζουν τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων και επιχειρηματιών, εκχωρώντας τους υπηρεσίες του Δήμου και μετακυλώντας βέβαια το κόστος στα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά των δημοτών, αυξάνοντας τα δημοτικά τέλη».
Η Ομοσπονδία  θα ζητήσει συναντήσεις με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και καλεί την κυβέρνηση να καταργήσει άμεσα τις αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου. «Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουμε ότι το αντίθετο για εμάς θα είναι αιτία πολέμου», τονίζεται στην ανακοίνωσή τους.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ομοσπονδίας:
-Την Τετάρτη (16/10) οι Σύλλογοι-Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα προχωρήσουν σε μαζικές ενημερωτικές συνελεύσεις.
-Την Πέμπτη (17/10) θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική στάση εργασίας από την έναρξη της πρωινής βάρδιας ως και τις 11 το πρωί. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζεται για τις 09.30 έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (πλ. Καραϊσκάκη)
-Την Παρασκευή (18/10) η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να αναλύσει το πλαίσιο των κινητοποιήσεών της.
-Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο (11.00 π.μ.) έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Θα ακολουθήσει σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπου θα αποφασισθεί το πλαίσιο δράσης για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
-Αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία έχει αποφασιστεί για το Σαββατοκύριακο.