...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

15.10.19

Στη Ριτσώνα το πρώτο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα


Αποτέλεσμα εικόνας για Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα,

Έτοιμο είναι το πρώτο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα, προσφέροντας, για πρώτη φορά στη χώρα μας, τη δυνατότητα αποτέφρωσης, μία πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς εδώ και δεκαετίες.
Το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών λειτουργεί στην περιοχή της Ριτσώνας και προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες αποτέφρωσης και διασποράς της τέφρας στη γη, στον αέρα και τη θάλασσα, αποτέφρωσης οστών από τις εκταφές και υπηρεσίες εστίασης.
Το Κέντρο λειτουργεί σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή και εθνική περιβαλλοντική νομοθεσία και τις διεθνείς προδιαγραφές. Διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό και αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διαδικασίας αποτέφρωσης από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.
Οι εγκαταστάσεις του Κέντρου περιλαμβάνουν:

• Αίθουσα αποχαιρετισμού
• Αίθριους χώρους
• Αναψυκτήριο
• Αίθουσα αναμονής συγγενών & οικείων
• Χώρο ενθύμησης
• Εκθετήριο για τη διάθεση τεφροδόχων και ενθυμημάτων
• Χώρους στάθμευσης
“Η λειτουργία του πρώτου κέντρου αποτέφρωσης νεκρών, αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός για τα ταφικά έθιμα στη χώρα μας. Η Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης μετά από εικοσιτρία χρόνια αδιάληπτων προσπαθειών, συνέβαλε στην ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου και στην κατασκευή του πρώτου κέντρου αποτέφρωσης νεκρών στην Ριτσώνα.
Ευχαριστούμε τους επώνυμους και ανώνυμους συμπαραστάτες μας και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την υποστήριξη της δυνατότητας της αποτέφρωσης στη χώρα μας.
Επιτέλους ήρθε η στιγμή για τις χιλιάδες των οικογενειών που η επιθυμία των οικείων τους ήταν αυτή, να μην τους μεταφέρουν σαν μετανάστες μετά θάνατο στο εξωτερικό για αποτέφρωση”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΑ Αντώνιος Αλακιώτης.