...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

1.10.19

Περιφερειακή συγκέντρωση συνταξιούχων στη ΛιβαδειάΗ 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ από το 1990 ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία». Ημέρα τιμής για μας τους απόμαχους της δουλειάς, που όμως όλες οι Κυβερνήσεις έχουν βάλει στο στόχαστρό τους την παραπέρα συρρίκνωση των συντάξεών μας και την υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της επαρχίας Λιβαδειάς συμμετέχοντας σ’ αυτό το γιορτασμό διοργανώνει στη Λιβαδειά, Περιφερειακή Συγκέντρωση για να εκφράσει την αντίθεσή της σ’ αυτή την απάνθρωπη πολιτική που είναι σε εξέλιξη και να διαδηλώσει τη βούληση των συνταξιούχων να συνεχίσουν ως το τέλος, με όποιο κόστος, την αγωνιστική τους πορεία.
“Απορρίπτουμε την λογική του ότι έγινε-έγινε. Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί παράνομα κι ανήθικα, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν οι αστικές κυβερνήσεις για τις συντάξεις, για την υγεία, για τις κοινωνικές παροχές, για τα νόμιμα δικαιώματα, που είναι πληρωμένα με αίμα σε όλο τον εργασιακό μας βίο.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για οριστική διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει”, σημειώνει η Σ.Ε.
Και προσθέτει: “Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμεΝα δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα. Κατάργηση του νόμου 4387/16 νόμος Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κανένας επανυπολογισμός στις συντάξεις. Όχι στη μείωση του αφορολόγητου. Άμεση απόδοση των πληρωμένων δώρων μας, όχι στα επιδόματα. Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας. Άμεση καταβολή των συντάξεων και επανέκδοση των εκκαθαριστικών. Άμεση κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση”.
Καταλήγοντας τονίζουν οτι στηρίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει σήμερα 2 Οκτωβρίουτα συνδικάτα και καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 3-10-2019 στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς ενώ θα ακολουθήσει και πορεία στο διοικητήριο.