...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

29.10.19

Εκπληκτική εκδήλωση από το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας


Εκατοντάδες φίλοι του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Λιβαδειά έδωσαν το παρών στην εναρκτήρια εκδήλωση για τη νέα περίοδο στην αίθουσα του Διοικητηρίου Βοιωτίας, η οποία ήταν αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.
Μακριά από επιστημονικές διαλέξεις η αντικαρκινική εταιρεία επέλεξε ένα GALA μόδας μία φαντασμαγορική εκδήλωση ζωγραφισμένη με χρώματα χαράς, ελπίδας και αγάπης, σε μια βραδιά αφιερωμένη στον αγώνα, που δίνει η ανθρωπότητα για να νικήσει τον καρκίνο του μαστού, τονώνοντας παράλληλα το ηθικό των γυναικών και ενισχύοντας την προσπάθεια της πρόληψης.
Η Πρόεδρος του Παρατήματος Στέλλα Ταπανλή, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων της περιοχής καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και ευχαρίστησε όλους όσοι βρίσκονται κοντά στην ΕΑΕ.
Στην αίθουσα υπήρχαν έργα από τους μαθητές των σχολών ζωγραφικής “Εργαστήρι εικαστικών” της κ. Μαίρης Ανδριτσοπούλου και “Καλλιτεχνική φωλιά” της κ. Χιόνας Μπαδήλα για μια   “Λιβαδειά πόλη καθαρή από καπνό”.
Η τραγουδίστρια Εβελίνα Νικόλιζα μαζί με τον Κλεάνθη Κωνσταντινίδη στο πιάνο συνόδευσαν μουσικά τα βήματα της “Μόδας που πολεμάει τον καρκίνο του μαστού”, καθ΄ όλη τη διάρκεια επίδειξη της χειμερινής κολεξιόν των καταστημάτων της Λιβαδειάς που παρουσίασε η Κωνσταντίνα Πρασσά ενώ την επιμέλεια είχε η Κλεοπάτρα Καμπούρη.

«Τι είναι αλήθεια, ποιότητα ζωής; Για μας ο πολιτισμός της ύπαρξής σου, της σκέψης σου όχι πλουτισμός ή οτιδήποτε εμπεριέχει την έννοια της ματαιοδοξίας. Πάνω εδώ πατήσαμε και επεκτείναμε τα προγράμματά μας, από αμιγώς ιατρικά σε πολιτιστικά, ψυχαγωγικά, εκ-παιδευτικά.  Αυτή ήταν η κίνηση που «γλύκανε» τη θλιβερή εικόνα του καρκίνου και έφερε τον κόσμο κοντά μας, γίνατε κοινωνοί και συμμέτοχοι της Αντικαρκινικής ιδέας αντλώντας τη χαρά της ζωής. Αυτή την πρωτοπορία την μιμούνται όλα τα Παραρτήματα της Αντικαρκινικής και έχουν επιτυχία», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Ταπανλή.
Και πρόσθεσε: «Αυτή η μέρα, (και ο μήνας) είναι αφιερωμένη στη ζωή μας, τη ζωή των γυναικών εκείνων που βίωσαν την ασθένεια και εκείνων που συνεχίζουν να αγωνίζονται για να την νικήσουν.  «Η ελπίδα για θεραπεία μας ενώνει όλους! Ας βάλουμε ένα τέλος» είναι το σύνθημα της Ε.Α.Ε. Σήμερα, εδώ σ’ αυτή την αίθουσα δεν θέλω να ειπωθεί κάτι ιατρικό… θέλω να μου επιτρέψετε να σκύψω και να αφουγκρασθώ με ευλάβεια την ψυχή, μήπως κι εκεί κρύβεται το μυστικό της αιώνιας νεότητας;».
Καταλήγοντας επεσήμανε: «Οι περισσότεροι επιστήμονες μας προειδοποιούν να αλλάξουμε ζωή για να σωθούμε από πολλές ασθένειες. Να παραδεχθούμε τα λάθη μας και να τα προσπεράσουμε, να ξεφύγουμε απ’ τον εγωισμό που κατατρώει τις σάρκες μας, ν’ αφήσουμε την καρδιά μας ελεύθερη να εισπνεύσει άρωμα αγάπης και ανθρωπισμού, να περπατήσουμε ακόμη και πάνω στην άκρη ενός κύματος χωρίς να φοβηθούμε»