...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

1.11.19

Προσφυγικό και διαχείρηση απορριμμάτων στο Δ.Σ. Λεβαδέων


Αποτέλεσμα εικόνας για δημος Λεβαδέων

Τους τρόπους αντίδρασης απέναντι στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για συγχώνευση της ΔΕΠΟΔΑΛ (Διαδημοτική επιχείρηση διαχείρισης απορριμμάτων) με τον ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας δρομολογούν το Δ.Σ της ΔΕΠΟΔΑΛ και το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων.

Σε μια πρώτη ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας, σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την περασμένη Τετάρτη, τόνισε ότι ο ίδιος θα ακολουθήσει την απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ για αυτόνομη πορεία της ΔΕΠΟΔΑΛ, στην οποία συμμετέχουν επίσης οι δήμοι Ορχομενού και Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.
Για απαράδεκτη και αυθαίρετη πράξη της Αποκεντρωμένης έκανε λόγο η πρώην δήμαρχος Γιώτα Πούλου και πρότεινε να γίνει προσφυγή κατά της απόφασης.
Υπέρ της αυτονομίας της ΔΕΠΟΔΑΛ τάχθηκε και ο Πέτρος Αρκουμάνης ενώ ο Δημήτρης Καραμάνης ζήτησε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ και εξέταση όλων των παραμέτρων ούτως ώστε να αποφασιστεί τι είναι πιο συμφέρον για το Δήμο.

Τις προηγούμενες ημέρες (29 Οκτωβρίου)  είχε εκκοδθεί σχετικό ΦΕΚ. Στο πλαίσιο αυτό αδειοδοτείται ο ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ως ο μοναδικός φορέας διαχείρισης απορριμμάτων στην περιφέρεια καθώς πληροί το σύνολο των προϋποθέσεων που θέτει ο σχετικός νόμος.
Καταργείται η ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ στην οποία συμμετέχουν οι Δήμοι Λεβαδέων, Ορχομενού και Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας και  συγχωνεύεται με τον ΦΟΔΣΑ Στερεάς.
Η κινητή και ακίνητη περιουσία της ΔΕΠΟΔΑΛ θα περιέλθει στο ΦΟΔΣΑ ΑΕ με πράξη που θα εκδώσει σε δεύτερο χρόνο η αποκεντρωμένη περιφέρεια.
Το δεύτερο σημαντικό θέμα, για το οποίο ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν η εγκατάσταση προσφύγων, σε ενοικιαζόμενους ξενώνες στο Κυριάκι.
Η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών πάρθηκε ερήμην του Δήμου Λεβαδέων.
«Η Λιβαδειά έχει κάνει το χρέος της και θα το ξανακάνει αλλά, με προϋποθέσεις» τόνισε στην τοποθέτηση του ο Γιάννης Ταγκαλέγκας.