...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

25.11.19

Συνεχίζονται οι φήμες για δημιουργία κέντρου προσφύγων και στην Βοιωτία


Αποτέλεσμα εικόνας για προσφυγικό

Δ. Καραμάνης: Να μη γίνει ο Δήμος μας θύμα λανθασμένων κυβερνητικών χειρισμών
Ε.Α.Υ. Βοιωτίας: Οι υπάρχουσες Αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν στη Βοιωτία και ένα ΠΡΟΚΕΚΑ.


Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων με θέμα τα όσα φημολογούνται για την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στην περιοχή της Λιβαδειάς ζήτησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε Σελίδα», Δημήτρης Καραμάνης.
Η παρέμβαση Καραμάνη έρχεται μετά και το δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που περιλαμβάνει τη Λιβαδειά στις πέντε πόλεις στις οποίες θα κατασκευαστούν τα πρώτα ελεγχόμενα κέντρα για προσφυγές και μετανάστες στην ενδοχώρα, συνολικής χωρητικότητας 8 χιλιάδων θέσεων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα  ξεκινά προσεχώς η κατασκευή ελεγχόμενων κέντρων στο Αγρίνιο, τη Λιβαδειά, τη Λαμία, τη Ριτσώνα, τα Ιωάννινα ή την Πρέβεζα  και σε δυο περιοχές της Κρήτης, ενώ αναζητούνται χώροι για τη δημιουργία νέων καταυλισμών, πλησίον της Άρτας και στη Φωκίδα.
Σημειώνεται ότι το Δ.Σ Λεβαδέων έχει ταχθεί κατά της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας στο Δήμο προτείνοντας, αναλογικότητα στην κατανομή και τη φιλοξενία μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, που ήδη υλοποιείται στο Δήμο, με 410 ωφελούμενους που διαμένουν σε διαμερίσματα.
“Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων, με απόφαση που έλαβε ομόφωνα στην ειδική συνεδρίαση της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου 2019, διακήρυξε την αντίθεσή του σε οποιοδήποτε σχέδιο υποδοχής νέου αριθμού προσφύγων στο Δήμο μας πέραν της υπάρχουσας δομής της Κ.Ε. ΔΗ.Λ.
Ο Δήμος Λεβαδέων και συνολικά ο Ν. Βοιωτίας έχει εκπληρώσει ακέραια την υποχρέωσή του απέναντι στο προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, δείχνοντας διαχρονικά ευαισθησία και γνήσιο ανθρωπισμό.
Απαντώντας στη διάχυτη και εύλογη αγωνία των συμπολιτών μας, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες γίνονται δέκτες σοβαρών πληροφοριών που προέρχονται και από έγκυρα Μ. Μ. Ε. για επικείμενη έλευση χιλιάδων μεταναστών και εγκατάστασή τους σε εργοστάσιο της περιοχής της Λιβαδειάς, αγωνία που ενισχύεται και από την περίεργη σιωπή της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και της Δημοτικής Αρχής, διαβεβαιώνουμε  οτι η παράταξή μας θα ζητήσει να συζητηθεί το θέμα στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο”, τονίζει ο κ. Καραμάνης.
Παράλληλα ξεκαθαρίζει οτι καμία διαφορετική πρόταση εκτός αυτής που διατυπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Νοεμβρίου 2019 και παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από τον συνδυασμό του ζητώντας πραράλληλα απο την δημοτική αρχή να συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ. και απο τους δημότες την ενεργό συμμετοχή “ώστε να μη γίνει ο Δήμος μας για μια ακόμη φορά θύμα λανθασμένων κυβερνητικών χειρισμών”.

Θεση για το συγκεκριμένο ζήτημα πήρε και η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας.
“Λόγω της έντονης φημολογίας, πληροφοριών, ειλημμένων αποφάσεων ή όπως ο καθένας επιθυμεί να χαρακτηρίσει τα περί δημιουργίας-κατασκευής ΠΡΟΚΕΚΑ (ΠΡΟΑΝΑΧΩΡΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ) στην πόλη της Λιβαδειάς και τη Βοιωτία γενικότερα, δεχόμαστε πλήθος ερωτήσεων από συναδέλφους και πολίτες σχετικά με το εάν γνωρίζουμε ειδικότερες πληροφορίες επί του θέματος”, σημειώνει η Ένωση και προσθέτει: “Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχει ερωτηθεί από οποιονδήποτε φορέα, υπηρεσιακό ή πολιτειακό σχετικά με τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας ή ΠΡΟΚΕΚΑ στη Βοιωτία. Ουδέποτε οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ. έχει συμμετάσχει σε συζήτηση φορέων επί του συγκεκριμένου θέματος”.
Ακολούθως τονίζει πως η θέση της Ένωσης είναι ότι “η δημιουργία νέου κέντρου φιλοξενίας ή ΠΡΟΚΕΚΑ στη Βοιωτία θα αποτελέσει υπηρεσιακά για εμάς, το κύκνειο άσμα δεδομένων των ελλείψεων σε προσωπικό οι οποίες αγγίζουν σήμερα το 40%, της ύπαρξης δύο κέντρων φιλοξενίας σε Οινόφυτα και Θήβα και ενός σημαντικού αριθμού προσφύγων οι οποίοι διαμένουν σε διαμερίσματα στην πόλη της Λιβαδειάς, σε συνάρτηση με τα λοιπά αστυνομικά καθήκοντα τα οποία έχουν γνωστοποιηθεί σε προγενέστερες αναφορές εκτενώς”. Ακολούθως υπογραμμίζει οτι “οι υπάρχουσες Αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν στη Βοιωτία και ένα ΠΡΟΚΕΚΑ” και με την ευκαιρία υπενθυμίζει οτι “έχει απευθυνει εκκλήσεις τόσο σε υπηρεσιακούς όσο και πολιτειακούς παράγοντες, ζητώντας την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στη Δ.Α.Βοιωτίας, καθότι αντιμετωπίζουμε καθημερινά τις συνέπειες της λειψανδρίας και προβλέποντας το δυσοίωνο μέλλον που έρχεται.. Δυστυχώς, φωνή βοώντος εν τη ερήμω”.
Καταλήγοντας τονίζει: “Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να εκτεθεί συνάδελφος σε κίνδυνο ζωής...”