...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

5.11.19

Διαβούλευση στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από την MYTILINEOS για πρόσβαση σε μια ποιοτική εκπαίδευση

Ο τέταρτος στόχος του ΟΗΕ για την προσβασιμότητα και την ποιότητα στην εκπαίδευση ήταν το θέμα της φετινής διαβούλευσης στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του τομέα μεταλλουργίας της MYTILINEOS.
Για δέκατη συνεχή χρονιά ο η  εταιρία “ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ” συζήτησε με τους φορείς των τοπικών κοινωνιών και καταγράφοντας ιδέες και προτάσεις προκειμένου να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και δράσεις.
“Έχουμε ήδη ξεκινήσει γιατί έχουμε υπογράψει τους παγκόσμιους στόχους σε σχέση και με αυτούς που η χώρα έχει δεσμευτεί να αξιολογήσει και θα προσπαθήσουμε σήμερα να τους εξειδικεύσουμε περισσότερο. Στόχος είναι κυρίως η προσβασιμότητα σε μία ποιοτική εκπαίδευση για όλο τον κόσμο, φυσικά και για την περιοχή μας, την περιοχή της Λιβαδειάς αλλά και γενικότερα τη Βοιωτία. Εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια μία προσπάθεια αναβάθμισης των σχολικών μονάδων με εργαστήρια που δεν υπήρχαν, με σχολικό εξοπλισμό, με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διάφορα άλλα συστήματα που είναι απαραίτητα για μία σύγχρονη εκπαίδευση η οποία παράλληλα είναι και πιο δελεαστική με τους μαθητές να έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα δεδομένου οτι οι ανάγκες που υπάρχουν στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής είναι μεγάλες. Πιο οργανωμένα, με ιδέες και από τη σημερινή διαβούλευση, θα αξιολογήσουμε τις προτάσεις και θα πορευτούμε για το μέλλον”, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος επικοινωνίας της “Αλουμίνιον της Ελλάδος” Γιάννης Καραβάς.
Και συμπλήρωσε:
“Πρόκειται για μία καθαρά εθελοντική δράση, εντάσσεται βέβαια στα πλαίσια της εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης ωστόσο η εξειδίκευση της είναι καθαρά δική μας επιλογή. Αυτό το διαφορετικό που επιχειρούμε μέσα από τη διαβούλευση που κάνουμε κάθε χρόνο είναι να μην αυτενεργούμε, να μην κάνουμε αυτά που εμείς θεωρούμε πιο σημαντικά χωρίς να λάβουμε υπόψη τι λένε για αυτό οι κοινωνικοί εταίροι και οι υπεύθυνοι οι άνθρωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αυτός είναι και ο στόχος της ημερίδας να ακούσουμε τη δική τους άποψη, να την ενσωματώσουμε και να την εντάξουμε στο παγκόσμιο στόχο που αφορά στην ποιοτική εκπαίδευση και στην πρόσβαση σε αυτήν χωρίς αποκλεισμούς για όλα τα παιδιά”.