...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

5.11.19

Παρέμβαση απ;o τη Γ. Πούλου για ενίσχυση Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας και οργανικών της μονάδων


Αποτέλεσμα εικόνας για givta poyloy

Σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη,  για την ανάγκη  ενίσχυσης Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας και οργανικών της μονάδων προχώρησε η Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου.
“Μετά την επιτυχή διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ του κανόνα προσλήψεων, κατέστη δυνατόν ο αριθμός εισακτέων στην Αστυνομική Ακαδημία να δεχτεί γενναία αύξηση το 2019, με τη Σχολή Αστυφυλάκων να δέχεται 310 εισακτέους, έναντι 250 πέρσι, ενώ η Σχολή Αξιωματικών να δέχεται 40 εισακτέους. Επιπλέον μετά την Προκήρυξη 1.500 θέσεων ειδικών φρουρών, υπήρχαν ελπίδες για επανακατανομή του αστυνομικού προσωπικού και των ειδικών φρουρών ανά την επικράτεια, με στόχο τoν εξορθολογισμό της κατανομής της υπηρετούσας δύναμης με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες. Ωστόσο, κατά τις τακτικές μεταθέσεις έτους 2019 μόλις 5 θέσεις αστυνομικών και 1 ειδικού φρουρού προκηρύχθηκαν, ενώ κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2019, οι οποίες διενεργούνται κατόπιν των τακτικών μεταθέσεων και κατ’ εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών, το Συμβούλιο Μεταθέσεων του Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. της 20ης.09.2019 αποφάσισε την προκήρυξη πλήρωσης μόνο 1 θέσης στη Γ.Α.Δ.Αττικής και 100 στη Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης και δεν προκήρυξε καμία θέση για τη Βοιωτία, ούτε για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα”, σημειώνει η κ. Πούλου.

Και προσθέτει: “Παρά ταύτα, οι ανάγκες ενίσχυσης της Δ.Α. Βοιωτίας σε αστυνομικό προσωπικό και ειδικούς φρουρούς είναι επιτακτικές, αφού οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν το 30% της Δ.Α. Βοιωτίας, όπως προκύπτει από επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων με Θέμα «Ενίσχυση με Αστυνομικό Προσωπικό των Δ.Α. Βοιωτίας, Καρδίτσας, Πρέβεζας & Χανίων» καθώς και την επιστολή (05.09.2019) της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας με θέμα: «Ενίσχυση Δ.Α. Βοιωτίας». Οι υπηρεσιακές ανάγκες είναι ιδιαιτέρως αυξημένες στη Δ.Α. Βοιωτίας, μεταξύ άλλων λόγω της διαχείρισης δύο κέντρων προσφύγων-μεταναστών αλλά και του προγράμματος ΕΣΤΙΑ για τη φιλοξενία 480 προσφύγων στη Λιβαδειά. Επιπλέον, οι μεταγωγές από το κατάστημα κράτησης φυλακών Ελαιώνα και το κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών κρατουμένων Ελαιώνα είναι τακτικές, αν και δεν λειτουργεί το Τμήμα Μεταγωγών, όπως αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας. Τέλος, υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση της Τροχαίας λόγω αρμοδιότητας στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ αλλά και λόγω της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού κατά την χειμερινή περίοδο”.
Καταλήγοντας ερωτά τον κ. Υπουργό αν θα ενισχυθεί η Δ.Α. Βοιωτίας και οι οργανικές της μονάδες εν όψει των υπηρεσιακών της αναγκών με μεταθέσεις ή/και αποσπάσεις αστυνομικού προσωπικού και ειδικών φρουρών.