...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

18.12.19

Συνελήφθησαν 22 άτομα στη Στερεά

Σε στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 16 Δεκεμβρίου, σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών συνελήφθησαν 22 άτομα.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.
Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της εξόρμησης ελέγχθηκαν 863 άτομα, εκ των οποίων 707 ημεδαποί και 156 αλλοδαποί, καθώς και 698 οχήματα.
Προσήχθησαν 39 άτομα, εκ των οποίων 24 ημεδαποί και 15 αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν 22 άτομα, εκ των οποίων 11 ημεδαποί και 11 αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν 7 ημεδαποί και 3 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 7 αλλοδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί αλλοδαπών, 4 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός, για λοιπά ποινικά αδικήματα.
Βεβαιώθηκαν συνολικά 252 παραβάσεις.
245 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. (41 για υπερβολική ταχύτητα, 1 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 4 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 5 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 4 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 1 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και 189 λοιπές παραβάσεις), 3 παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και 4 λοιπές παραβάσεις.
Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.