...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

17.12.19

Πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών, με συμμετοχή Φ. Σπανού, Γ. Ντασιώτη, Θ. Καραΐσκου, Ι. Κοντζιά


Αποτέλεσμα εικόνας για επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη  των Θερμοπυλών,

Συνεδρίασε, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019,στο Υπουργείο Εσωτερικών και υπό την προεδρεία του Υπουργού κου Θεοδωρικάκου, η επιτροπή διοργάνωσης των εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.
Η συνεδρίαση ήταν η πρώτη της νεοσυσταθείσας επιτροπής και συζητήθηκε το πλαίσιο που θα κινηθεί, καθώς και η προσπάθεια  συγχρονισμού των δράσεων και εκδηλώσεων όλων των εμπλεκομένων.
Συμμετείχαν Δήμαρχοι που οι πόλεις τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των Περσικών πολέμων (Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης, Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, Ιστιαίας-Αιδηψού Ιωάννης Κοντζιάς, Σπάρτης Πέτρος Δούκας, Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας , Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος), καθώς και οι Περιφερειάρχες Αττικής Γιώργος Πατούλης και Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων, Γιώργος Ντασιώτης έθεσε το ζήτημα της στόχευσης των εκδηλώσεων, για τα εμβληματικά αυτά ιστορικά γεγονότα, που όπως ανέφερε δεν μπορεί να είναι άλλη από την ανάδειξη εκείνων των χαρακτηριστικών των Ελλήνων, που οδήγησαν σε νίκες, όπως η πειθαρχία στους Νόμους, η Εθελούσια αυτοθυσία, η αγάπη προς την Πατρίδα και η ομοψυχία, η αυξημένη αντίληψη του καθήκοντος και η στρατηγική σκέψη.

Επίσης πρέπει να αναδειχτεί το γεγονός ότι με την έκβαση των Περσικών πολέμων καθορίστηκαν τα σύνορα  Ανατολής –Δύσης που και σήμερα αμφισβητούνται.
Υπενθυμίζουμε πως ο Δήμος Αλιάρτου - Θεπιέων είναι, μαζί με τον Δήμο Λαμιέων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, συνιδρυτής του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ» ,το οποίο στοχεύει ακριβώς στην ανάδειξη αυτών.