...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

17.12.19

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από το φονικό στις Θεσπιές


Αποτέλεσμα εικόνας για θεσπιες

Η τοποθέτηση μίας διαφημιστικής πινακίδας φαίνεται πως ήταν η αφορμή για το άγριο φονικό που έγινε στις Θεσπιές Βοιωτίας έξω από σχολείο, σε ένα περιστατικό όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι δύο.
Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη  δύο οικογενειών οι οποίες διατηρούσαν ξεχωριστές εταιρείες security  συγκρούστηκαν με όπλα για λόγους επαγγελματικού ανταγωνισμού.

Η ΕΛ.ΑΣ αποδίδει την ένοπλη συμπλοκή μεταξύ επτά ατόμων που σημειώθηκε στις Θεσπιές και είχε τραγικό αποτέλεσμα σε προσωπικές και επαγγελματικής φύσεως διαφορές .
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για συγγενείς και οι δύο οικογένειες είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν, ωστόσο στη συνέχεια εκδηλώθηκε ανταγωνισμός μεταξύ τους.
Από τη μια πλευρά ήταν ο πατέρας, 66 ετών, ο γιος 34 ετών και ο ανιψιός 30 ετών, ενώ από την άλλη πλευρά βρίσκονταν ο 66χρονος πατέρας με τον 33χρονο γιο τους. Η αντιπαράθεση των δύο οικογενειών ξεκίνησε με λεκτικές απειλές, όμως μετά η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο με αποτέλεσμα  να πέσουν νεκροί ο πατέρας και ο γιος από τη μια πλευρά ενώ ελαφρύτερα τραυματίας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και βρίσκεται υπό την επιτήρηση της αστυνομίας, ο ανιψιός .
Από την άλλη οικογένεια έχει ήδη συλληφθεί ο πατέρας και ο γιος που νοσηλεύεται σοβαρά τραυματίας σε νοσοκομείο στην Αθήνα με διαμπερές τραύμα στο συκώτι.
Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ασφάλεια  για να εξακριβωθεί πόσοι και ποιοι συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή από τις δυο πλευρές.
Με αφορμή την τραγικό συμβάν που συνέβη την Παρασκευή 13-12-2019,στον δρόμο που διέρχεται από το Σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου –Λυκείου Θεσπιών, ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.
“Εκφράζουμε την θλίψη μας για τους νεκρούς και τραυματίες, αλλά και τον αποτροπιασμό μας για τον τρόπο που επιλέχθηκε να λύσουν τις διαφορές τους.
Ωστόσο ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα δηλώνει κατηγορηματικά πως, από το 2011 και εφεξής, ουδέποτε έχει  συνάψει σύμβαση φύλαξης σε κάποιο από τα Σχολεία του με καμία ιδιωτική εταιρεία, κατά συνέπεια ούτε υπήρξε λήξη αυτής, ούτε ανανέωσή της. Θεωρούμε τα Σχολεία μας ανοιχτούς και ασφαλείς χώρους και εμπιστευόμαστε τους επισκέπτες των αθλητικών ή άλλων εγκαταστάσεων τους ακόμη και τις ώρες μη λειτουργίας τους”, αναφέρει χαρακτηριστικά.