...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

17.12.19

Έντονο ενδιαφέρον παρουσίασε η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εστιατορίων-Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων Θήβας


Αποτέλεσμα εικόνας για Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εστιατορίων-Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων Θήβας

Με μεγάλη συμμετοχή και προβληματισμό των επιχειρηματιών της περιοχής πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019  η έκτακτη Γενική Συνέλευση   του Σωματείου Εστιατορίων-Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων Θήβας στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στην Θήβα.
Τα θέματα που απασχόλησαν ήταν:
1) Εφαρμογή του αντικαπνιστικού Νόμου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
2) Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα.
Την Γενική Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Θηβαίων ,κ. Χατζησταμάτης  Ανδρέας και κ. Παπασπύρου Γεώργιος, καθώς και η Γεν. Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας και Δημοτικός Σύμβουλος κα. Τζουβελέκη Εύα.
Την ενημέρωση στα μέλη του Σωματείου πραγματοποίησε ο Νομικός Σύμβουλος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Σωτήριος Παπαμιχαήλ .

Στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού Νόμου ο κ. Παπαμιχαήλ ερμήνευσε τον Νόμο 4633/2019 αλλά και επεσήμανε τα κενά και τις ασάφειες του Νόμου για τα οποία έχει προωθηθεί επιστολή στο Υπουργείο Υγείας.
Επίσης τα μέλη του Σωματείου ενημερώθηκαν από τον Νομικό σύμβουλο της ΓΣΕΒΕΕ για τν\ην συνάντηση  στο Υπουργείο Υγείας παρόντος του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθά.
Οι επαγγελματίες όπως σημείωσαν εκ μέρτους του Δ.Σ. ο Πρόεδρος Παναγιώτης Χαρατσής και ο Γραμματέας Σταμάτης Φιλοκλης, δίνουν έμφαση στην αποσαφήνιση των εξωτερικών χώρων ώστε να γνωρίζει ο επαγγελματίας για το που θα μπορεί ο πελάτης να κάνει χρήση προϊόντων καπνού αλλά και τον ορθολογισμό των προστίμων αφού δεν νοείται ο επιχειρηματίας να καταγγείλει τον πελάτη από τον οποίο στηρίζεται η επιχείρηση του.
Στο θέμα των συγγενικών και πνευματικών δικαιωμάτων έγινε ενημέρωση για το τι ισχύει στην παρούσα φάση με τους οργανισμούς που εκμεταλλεύονται τα δικαιώματα και συμφώνησαν όλοι να υπάρχει συνεχής επικοινωνία με το Σωματείο αλλά και με το Νομικό τμήμα της ΓΣΕΒΕΕ προτού γίνει η οποιαδήποτε συναλλαγή.
Στο τέλος της ενημέρωσης ο Νομικός σύμβουλος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων ώστε φεύγοντας από την Γενική Συνέλευση είχαν καλύψει ένα μεγάλο κομμάτι των αποριών που είχαν.
Στην Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε ομόφωνα το Σωματείο να ζητήσει από τον Δήμο Θηβαίων να ενημερώσει άμεσα με ποιους όρους μπορεί να γίνει η χρήση προϊόντων παραγωγής καπνού σε εξωτερικούς χώρους που αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στη συνέχεια το Σωματείο θα ενημερώσει με επιστολή τα μέλη του για την καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων.
 Το Σωματείο Καφετεριών-Εστιατορίων δεσμεύτηκε να συνεχίσει να πιέζει προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να δοθούν λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες.