...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

10.12.19

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετείχε ο Α. Κουτσούμπας


Αποτέλεσμα εικόνας για ανδρεας κουτσουμπας"

Σε κοινή διακοινοβουλευτική συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα εθνικά Κοινοβούλια συμμετείχε ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στις 04 Δεκεμβρίου 2019, στις Βρυξέλλες.
Στη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων με τη νέα ηγεσία της ΕΕ στην εξωτερική πολιτική και τη διεύρυνση, την ανάληψη παγκόσμιου ηγετικού ρόλου και την επίδειξη ισχύς για την προστασία και την προώθηση των συμφερόντων και αξιών της ΕΕ, καθώς και για το μέλλον της διεύρυνσης γενικότερα μετά τη "μη λήψη αποφάσεων" για τις ενταξιακές συνομιλίες με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Σε παρέμβασή του ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ενταξιακή προοπτική του συνόλου των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, με σκοπό τη διαφύλαξη της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, με προϋπόθεση την τήρηση αυστηρής αιρεσιμότητας, βάσει των ιδίων επιδόσεων των υποψηφίων χωρών της περιοχής. Αναφέρθηκε επιπλέον στην ανάγκη οι χώρες που βρίσκονται σε ενταξιακές ή προενταξιακές διαπραγματεύσεις να σέβονται το διεθνές δίκαιο, με δεδομένο ότι «βρισκόμαστε τον τελευταίο καιρό σε μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της Θάλασσας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από http://diavima.gr/