...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

10.12.19

Γ. Μουλκιώτης: Με ασάφειες απάντησε ο υπουργός Εργασίας για το ασφαλιστικό των αγροτών


Αποτέλεσμα εικόνας για μουλκιώτης γιώργος"

Συζητήθηκε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργου Μουλκιώτη προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ιωάννη Βρούτση σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών.
Ο κ. Γ. Μουλκιώτης, στην ομιλία του, περιέγραψε την ένταση που έχει προκληθεί στον αγροτικό κόσμο λόγω των κυβερνητικών δηλώσεων και δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε μελλοντική μεγάλη αύξηση των κατώτατων ορίων των ασφαλιστικών εισφορών. Επεσήμανε δε, ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής μια σαφή απάντηση σχετικά με τις προσαρμογές στα νέα δεδομένα του ασφαλιστικού τοπίου, μετά τη δημοσίευση των υπ’ αριθ. 1890 και 1891/2019 αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τέλος, υπογράμμισε ότι η πρόβλεψη για την μειωμένη φορολογική κλίμακα 9% των αγροτών, αλλά  σε συνδυασμό με την προϋπόθεση να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικές πληρωμές έως το 30% του εισοδήματός τους, αποτελεί αρνητική προϋπόθεση για το ύψος των ασφαλιστικών  εισφορών.
Κατόπιν αυτών, ζήτησε από τον υπουργό να εξηγήσει με ποιο τρόπο θα εφαρμόσει η Κυβέρνηση τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και να αποκαλύψει ποιο είναι το σχέδιο για την ασφαλιστική κάλυψη των αγροτών.
Ο Υπουργός, δεν έδωσε σαφή απάντηση, παρά μόνο ότι το νέο ασφαλιστικό σύστημα παύει να συνδέεται με το εισόδημα.

Από http://diavima.gr/