Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020

Νέα εικόνα στο οδικό δίκτυο της Βοιωτίας με την δημιουργία κόμβων από την Περιφέρεια


Αποτέλεσμα εικόνας για οδικά έργα βοιωτία

Στο οδικό δίκτυο της Βοιωτίας αναμένεται να δημιουργηθεί μια νέα σύγχρονη εικόνα με την δημιουργία κόμβων που θα δώσουν λύση σε σοβαρά χρόνια κυκλοφοριακά προβλήματα.
“Προκειται για ένα μεγάλο έργο που ξεκίνησε στην Βοιωτία. Ένα έργο που αφορά παρεμβάσεις για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην ΠΕΟ Θήβας – Λιβαδειάς – Λαμίας, τμήμα Θήβα - Λιβαδειά – όρια νομών Βοιωτίας Φθιώτιδας, προϋπολογισμών 3,5 εκ. ευρώ”, τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.
Και πρόσθεσε: “Πέντε κόμβοι: Μιχαηλίδη, Μαυροματίου, Ρωμαίικου, Αγίου Βλασίου και Παρορίου, κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα στο τμήμα του άξονα Θήβα – Λιβαδειά  εντός των πόλεων Αλιάρτου, Χαιρώνειας και των οικισμών της Αγίας Παρασκευής και του Θουρίου”.
Τα εργα ξεκινάνε από τον κόμβο του Μαυροματίου όπου σε μήκος 500 και πλέον μέτρων θα  διαπλατυνθεί από εφτά μέτρα σε κάθε πλευρά του δρόμου.
Επίσης διαπλατύνεται ο κάθετος δρόμος εξόδου από το Μαυρομάτι, η κάθετη οδός που καταλήγει στην διασταύρωση Μαυροματίου.
Επεκτείνονται τα υφιστάμενα τεχνικά έργα και ανακατασκευάζονται οι αγωγοί όμβριων και άρδευσης καθώς επίσης και τοποθετείται νέα εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού.
Επίσης διανοίγονται παράλληλα με το οδόστρωμα και κάθετα αγροτικοί δρόμοι για την διευκόλυνση των αγροτών μας.

“Συνεχίζουμε  δυναμικά ολοκληρώνοντας με παρόμοιους τρόπους και τους πέντε κόμβους στο οδικό μας δίκτυο. Είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που αναβαθμίζει το οδικό δίκτυο και συμβάλλει στην ασφάλεια των μετακινήσεων των συμπολιτών μας», τόνισε στις δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά”, συμπλήρωσε η Φ. Παπαθωμά.
Να σημειωθεί οτι με την  χρηματοδότηση της κατασκευή του νέου ασφαλτοτάπητα στα τμήματα του άξονα Θήβα – Λιβαδειά - όρια νομού προς Φθιώτιδα και εντός των πόλεων Αλιάρτου, Χαιρώνειας και των οικισμών Αγίας Παρασκευής και Θουρίου ενισχύεται ακόμα περισσότερο η ασφαλής κυκλοφορία.
Με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: «Ξεδιπλώνουμε ακόμη περισσότερο τον προγραμματισμό μας σε έργα υποδομών. Έργα απαραίτητα για την οδική ασφάλεια και άνεση στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Βοιωτίας. Το 2020 θα είναι μια χρονιά πλούσια σε αναπτυξιακά έργα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.»

εφημερίδα ΔΙΑΒΗΜΑ