...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

28.1.20

Με μεγάλη επιτυχία για ακόμα μια χρονιά η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τμήματος Λιβαδειάς της ΕΑΕ


Στην κατάμεστη αίθουσα του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στη Λιβαδειά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Τμήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα ενώ τιμήθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί και η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά που ως γυναίκα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της ΕΑΕ.

Η εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Ευάγγελος Φιλόπουλος και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής τους οποίους καλωσόρισε η Πρόεδρος του Παραρτήματος Στέλλα Ταπανλή, ήταν σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και αποτέλεσε ένα ταξίδι «στην Ελλάδα του λευκού και του γαλάζιου των μύθων των παθών της μνήμης της παράδοσης μέσα από τη δύναμη της τέχνης του λόγου και της μουσικής»
Οι κυρίες του Δ.Σ. και οι εθελοντές μοίρασαν τη βασιλόπιτα του 2020 ενώ η καταξιωμένη σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου επιμελήθηκε μία μουσική παράσταση εμπνευσμένη από τις αγαπημένες μελωδίες Ελλήνων συνθετών αλλά και από τον λόγο Ελλήνων ποιητών.  Μαζί με το φωνητικό σύνολο Vocal Inventions Ensemple υπό τη διεύθυνση της Όλγας Αλεξοπούλου και τη συνοδεία του διακεκριμένου πιανίστα Θωμά Κοντογιώργη παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με ποικίλα ηχοχρώματα και ρυθμολογικές εναλλαγές σε ένα “πάντρεμα” με στοιχεία δραματοποίησης κινησιολογίας ένα πρόγραμμα με άρωμα Ελλάδας.
«Εμείς στην Αντικαρκινική κρατάμε στα χέρια μας πινέλα της μνήμης, που τα βουτάμε στα χρώματα των αναμνήσεων μας κ ζωγραφίζουμε με νοσταλγία λέξεις που ανασταίνουν απουσίες, εικόνες ζωής, αυτής που ζήσαμε με τις χαρές και τις λύπες, τις ανασφάλειές, τις απώλειες που προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε «με τη διαλεκτική ως τρόπο ζωής» για να αποφύγουμε τη μοναξιά, που σκορπίζει ο θάνατος και να μεταμφιέσουμε την οδύνη με δημιουργικό τρόπο ζωής, βρίσκοντας εδώ ανάμεσα μας έναν απρόσμενο σύντροφο», σημείωσε η Πρόεδρος Στ. Ταπανλή.
Και συμπλήρωσε: «Ποτέ μου δεν φαντάστηκα αγαπημένοι μου, ότι μπορούσαμε να δημιουργήσουμε κάτι τόσο μεγάλο, τόσο αληθινό, ένα οικοδόμημα, που μέσα  περπατούν ψυχές, άνθρωποι που ανασαίνουν ελπίδα, που νοιάζονται, δημιουργούν, πλάθουνε όνειρα και μας μιλούν για αγάπη. Ίσως αυτή η ταπεινή περπατησιά ανάμεσα στον κόσμο μας έδωσε την έμπνευση, τη δυναμική σα μια διαίσθηση που γλιστράει μέσα σου κι αναστατώνει τη βεβαιότητα μιας καθώς πρέπει ζωής, ξεκολλάει την ψυχή από τη στατικότατα, τη φθαρτότητα του σώματος, για να περιηγηθεί παρέα με ένα όνειρο κ ξεπερνώντας τα σύνορα του αδύνατου, του ακατόρθωτου, μέσα από αληθινή ελευθερία, να απολαύσουμε την έκπληξη, που κατακτήσαμε κ την κάναμε δική μας. Αυτή δεν είναι μια μορφή ευτυχίας;».
Καταλήγοντας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Όλα αυτά τα χρόνια αγαπημένα μέλη, φίλοι μας, περπατώντας μαζί στα μονοπάτια της διανόησης, προσπαθούμε μέσα από ομιλίες καταξιωμένων επιστημόνων, μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις, που έχουν  μείνει ανεξίτηλες στο πέρασμα του χρόνου, να σας δείξουμε περάσματα, που θα σας οδηγήσουν σ’ αυτό το ξέφωτο , όπου συναντιέται η επιστήμη, η φιλοσοφία κ η θρησκεία μας αυτή η υπερβατική αλήθεια, που γλυκαίνει τη σκληρή καθημερινότητα, δίνοντας όραμα ελπίδας στις πράξεις μας! Επομένως, που κρύβεται επιτέλους η ευτυχία που όλοι αναζητάμε; Στην απλότητα, την αλήθεια».

ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑ:
Μεγάλη τιμή για μένα η απονομή της τιμητικής πλακέτας από τον πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελο Φιλόπουλο και την πρόεδρο της Αντικαρκινικής του παραρτήματος Λιβαδειάς Στέλλας Ταπανλή. 
Πορευόμαστε μαζί ενισχύοντας τον εθελοντισμό και δίνοντας ελπίδα και την νέα δεκαετία που μόλις ξεκίνησε.
Αξίες θαυμασμού όλες σας καλή δύναμη στο έργο σας.

Από: http://diavima.gr/ & http://studio-helen.blogspot.com/


Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, περιλαμβάνονται οι Stella Tapanlis και Φανή Παπαθωμά, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται