...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

3.7.20

Την οριστική παραχώρηση των ακινήτων της Κρύας από την ΕΤΑΔ θα διεκδικήσει ο Δ. Λεβαδέων



Τη διεκδίκηση όλων των ακινήτων της Κρύας από την ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου) ώστε να περιέλθουν στην πλήρη κυριότητα του Δήμου Λεβαδέων αποφάσισε, ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο.
Μετά από μια ουσιώδη συζήτηση, γύρω από όλες τις παραμέτρους του ζητήματος και παρά τις διαφορετικές απόψεις που κατατέθηκαν, σχετικά με τη χρήση αυτών των ακινήτων, αποφασίστηκε η διεκδίκηση τους χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα.
Μέχρι σήμερα τα ακίνητα, που ουδέποτε αποτέλεσαν περιουσιακό στοιχείο του Δήμου δίνονταν προς χρήση, με συμβάσεις παραχώρησης έναντι αντιτίμου.
Με αφορμή τη λήξη παραχώρησης του Νερόμυλου, του Συνεδριακού κέντρου και του εκθεσιακού χώρου, που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση με την ΕΤΑΔ, με ποσό μισθώματος τα 2.600ευρώ μηνιαίως, άνοιξε η συζήτηση για την πλήρη παραχώρηση.

Αρχική θέση της δημοτικής αρχής, όπως αυτή εκφράστηκε από το Δήμαρχο, Γιάννη Ταγκαλέγκα, ήταν το κλείσιμο αυτής της συμφωνίας και η μετέπειτα διεκδίκηση της οριστικής παραχώρησης.
Αντίθετη άποψη όμως εξέφρασαν οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που υποστήριξαν ότι πρέπει να τεθεί συνολικά το θέμα της παραχώρησης και για όλα τα ακίνητα στην περιοχή της Κρύας.
Τελικά η απόφαση ήταν ομόφωνη  και τις επόμενες μέρες αναμένεται συνάντηση με τη Διοίκηση της ΕΤΑΔ ενδεχομένως με την παρουσία των επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων.
Παράλληλα αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των κτιρίων που παραμένουν κλειστά μετά τη λήξη της σύμβασης παραχώρησης τον περασμένο Οκτώβριο.
Σχετική επερώτηση στη Βουλή για την απόδοση των κτιρίων της Κρύας στο Δήμο χωρίς κανένα αντίτιμο, έχει καταθέσει το ΚΚΕ.