...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

31.1.22

Συνεργασία για το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού ανάμεσα στην Ι.Μ. Θηβών, Λεβαδέιας και Αυλίδος και στον Δήμο Ορχομενού

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Δημαρχείο Ορχομενού σύσκεψη, μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιου και της Δημάρχου Ορχομενού κ. Παρασκευής Καράλη με θέμα την ενημέρωση, σχετικά με το σχεδίασμά και την πορεία υλοποίησης των κατωτέρω έργων:


Α) «Αρχαιολογικά Πάρκο Ορχομενού (αρχαίο θέατρο - θολωτός τάφος Μινύου-Ναός Παναγίας Σκριπούς)

Β) «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού - Αποκατάσταση κτηρίου κελλιών - πρεσβυτερίου του I. Ναού Παναγίας Σκριπούς»

Γ) «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού, περιοχή Ι.Ν. Παναγίας Σκριπούς».

Στη σύσκεψη, όπως επισημαίνει η Ι.Μ. Θ.Λ.Α., επικράτησε πνεύμα συνεργασίας και συν αντίληψης για την επίτευξη των στόχων των έργων που αποτελούν αντικείμενο κοινού ενδιαφέροντος τόσο για την Εκκλησία όσο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Εκτιμάται ότι η όλη ανάπλαση των αρχαιολογικών χώρων και η τροποποίηση του σχεδίου πόλεως στην περιοχή Παναγίας Σκριπούς που θα συντελεστούν θα αναδείξουν τον ιστορικό Ναό της Παναγίας της Σκριπούς. που είναι ο αρχαιότερος Βυζαντινός Ναός της Βοιωτίας, το αρχαίο θέατρο και το θολωτό τάφο του Μινύα και σε συνδυασμό με το φυσικό κάλλος των Πηγών Χαρίτων και της όμορης Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου του εν Βσυνένοις Καμπιών θα αποτελέσουν αντικείμενο γενικότερου ενδιαφέροντος και θα αναζωπυρώσουν την τουριστική κίνηση στην περιοχή με κυρίαρχο στοιχείο το λεγόμενο θρησκευτικό τουρισμό.