...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

1.2.22

Δύσκολη ήταν η κατάσταση στο Δήμο Λεβαδέων, πολλά τα παράπονα των πολιτών, χρειάστηκε να συνδράμουν η Π.Ε. Βοιωτίας και ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

 

Πολλά ήταν τα προβλήματα με τον αποχιονισμό στη Λιβαδειά όπως και τα παράπονα τω πολιτών, ενώ αδυναμία της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Γιάννη Ταγκαλέγκα να ανταποκριθεί στις ανάγκες διαπίστωσε η αντιπολίτευση.


Τα προβλήματα φάνηκαν απο την πρώτη στιγμή ενώ η δύσκολη κατάσταση προέκυπτε και απο την αρχική ενημέρωση του Δήμου Λεβαδέων.

“Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις δυνάμεις του Δήμου Λεβαδέων για τον αποχιονισμό των δρόμων και την ρίψη άλατος. Το ποσοτικό και γεωγραφικό εύρος του φαινομένου καθιστά δύσκολο το εγχείρημα.

9 μηχανήματα επιχειρούν συνεχώς στην πόλη της Λιβαδειάς και 5 μηχανήματα στα χωριά του Δήμου μας”, ανάφερε η ανακοίνωση.

Ωστόσο τα παράπονα των δημοτών συνεχίστηκαν και τις επόμενες ημέρες με κυριότερα εκείνα για απουσία μηχανημάτων αλλά και για ελλιπή ρίψη αλατιού κυρίως σε πεζοδρόμια αλλά και κεντρικούς δρόμους. 


Δ. Καραμάνης: Απρονοησία και ανευθυνότητα της δημοτικής αρχής

Απρονοησία και ανευθυνότητα καταλογίζει στη δημοτική αρχή Λεβαδέων ο επικεφαλής του συνδυασμού “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ“, Δημήτρης Καραμάνης.

“Όλο αυτό το διάστημα γίναμε αποδέκτες πολλών παραπόνων από συμπολίτες μας για τα προβλήματα που υπάρχουν στους δρόμους, όχι μόνο στα χωριά του Δήμου αλλά ακόμα και σε κεντρικά σημεία της Λιβαδειάς.

Σίγουρα ο όγκος του χιονιού ήταν μεγάλος, ωστόσο, με δεδομένο ότι η ένταση της κακοκαιρίας είχε προβλεφθεί πολλές μέρες πριν, θα μπορούσε να είχε γίνει ένας πολύ καλύτερος σχεδιασμός και μια καλύτερη οργάνωση για την όσο το δυνατό γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων, με τα οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι οι δημότες μας, αρκετοί εκ των οποίων ένιωσαν και νιώθουν ακόμη και σήμερα εγκαταλελειμμένοι.

Η κακοκαιρία ήταν αναμενόμενη και αν τα μηχανήματα δεν ήταν αρκετά έπρεπε ο Δήμος να είχε μεριμνήσει νωρίτερα ώστε να καλύψει τα κενά σε όποιον βαθμό αυτό ήταν δυνατό”, σημειώνει ο κ. Καραμάνης.

Και προσθέτει: “Κοινή δήταν η διαπιστωση ότι το αλάτι που έπεσε δεν ήταν αρκετό, ούτε και σε όλους τους δρόμους, με αποτέλεσμα η διέλευση σε κάποιες οδούς -ακόμα και σε σημεία που έγινε ένας πρώτος καθαρισμός- να είναι δύσκολη έως ανέφικτη.

Όσο για τα πεζοδρόμια, η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη και εγκυμονούσε κινδύνους για τους πεζούς, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες. Και σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε με μια στοιχειώδη οργάνωση να υπήρχε πρόβλεψη για σημεία εφοδιασμού με αλάτι όσων δημοτών επιθυμούσαν, δεδομένου ότι είναι πολλοί αυτοί που, κάνοντας το καθήκον τους ως πολίτες, ενεργούν μόνοι τους σε οδούς, πεζοδρόμους και πεζοδρόμια μπροστά στις ιδιοκτησίες τους”.

Ακολούθως υπογραμμίζει οτι ο κ.  Ταγκαλέγκας οφείλει στους πολίτες μια μεγάλη συγγνώμη και καταλήγει: “Όσο και αν υπερέβαλαν εαυτούς οι υπάλληλοι του Δήμου -στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια- η αντιμετώπιση της κατάστασης από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δυστυχώς δεν μπόρεσε ούτε σε αυτή την περίπτωση να ξεφύγει από την προχειρότητα και την ανευθυνότητα, που δυστυχώς συχνά την χαρακτηρίζει”.


Τ.Ε Λιβαδειάς του ΚΚΕ: Γι` άλλη μια φορά, στο ίδιο έργο θεατές!

Γι άλλη μια φορά, το «επιτελικό» αστικό κράτος, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες αποδείχτηκαν «αργοκίνητοι» και «ασυντόνιστοι» για τις ανάγκες του λαού, για έργα, μέσα, υποδομές που θα προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία του από φυσικά φαινόμενα, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ

“Μέσα στην πόλη της Λιβαδειάς τα πάντα ήταν απροσπέλαστα για πάνω από 20 ώρες, περιοχές στα χωριά του δήμου μας έμειναν χωρίς ρεύμα! Οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης με δυσκολία και μεγάλη καθυστέρηση άνοιξαν, ενώ ήταν –και είναι ακόμα- απίθανο, αυτοκίνητο να κινηθεί στους γύρω δρόμους. Πολλές περιοχές είναι ακόμα πλήρως απομονωμένες (Λαφύστιο, Ζαγαράς, Ευαγγελίστρια κλπ).

Η πρόσβαση στο νοσοκομείο Λιβαδειάς ενώ «τυπικά» έχει αποκατασταθεί, κανένας χώρος πάρκινγκ δεν έχει καθαριστεί, με αποτέλεσμα όποιος φτάνει έστω με δυσκολία εκεί, να μην έχει πού να αφήσει το όχημά του.

Αποκαλυπτική είναι και η ταλαιπωρία των 200 επιβατών της αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ, που μετά το ατύχημα πέρασαν πάνω από 7 ώρες για να καταφέρουν να μεταφερθούν οι 20 τραυματίες με ασφάλεια στα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Λαμίας” σημειώνει μεταξύ άλλων.

Και προσθέτει: “Καμία πρόβλεψη δεν υπήρξε για το πώς θα πάνε στην δουλειά τους και πώς θα επιστρέψουν στα σπίτια τους οι εργαζόμενοι τόσο στις δημόσιες δομές υγείας, στον δήμο, στην αστυνομία όσο και στα φαρμακεία, σούπερ μάρκετ κλπ. 

Xιλιάδες γονείς και εκπαιδευτικοί περιμένουν να ενημερωθούν από τις ειδήσεις ή στην καλύτερη περίπτωση με email εάν θα ανοίξουν τα σχολεία και τι θα κάνουν με τα ανήλικα παιδιά τους, ενώ προκειμένου να καλυφτεί η γύμνια των απαραίτητων μέτρων επαναχρησιμοποιείται η τηλεκπαίδευση, που τελικά αποδεικνύεται πολύ «βολική» για όλα (έλεγχος κινητοποιήσεων, απουσίες στις καταλήψεις, έλλειψη θέρμανσης κλπ)”.  

Καταλήγοντας ζητά άμεσα να αποκατασταθούν τα προβλήματα σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί και υπογραμμίζει: “Εδώ και τώρα με αίσθημα αλληλεγγύης να μη μείνει κανείς μόνος, κανείς απροστάτευτος! Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό”.


Στην κατάσταση που επικρατούσε στην Λιβαδειά αναφέρθηκε και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Όπως επεσήμανε στου δρόμους της πόλης δεν υπήρχε “κόκκος αλάτι” ούτε και “μηχάνημα για να απομακρύνουν τους όγκους χιονιού”. 

Επίσης μεταξύ άλλων σημείωσε οτι σε γειτονιές όπως ο Ζαγαράς , Ρολοϊ, Ευαγγελίστρια , Πέρα Χωριό, Λαφύστι και περιοχές όπου μένουν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας  η κατάσταση ήταν απελπιστική.